Рецепт Курка по-віденськи фото

Курка по-віденськи
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Це традиційне австрійське блюдо, яке в 18 столітті подавалося на стіл до аристократів, впевнена, сподобається так само і вам. Проста в приготуванні і при цьому неймовірно смачна хрустка курочка.

Опис приготування:

Я ніколи навіть і не здогадувалася, що цей класичний рецепт курки по-віденськи, який є традиційним австрійським блюдом, настільки буде нагадувати наші сучасні варіанти приготування курки. Але ж насправді така курочка, яку австрійські кухаря Паніроване, а потім обсмажували у великій кількості масла, дійсно було блюдом для багатих людей. Правда в той час до страви додавалися так само і тельбухи, а ось крила навпаки ніколи не використовувалися, але ми сьогодні не будемо настільки заглиблюватися в традиції Австрії і приготуємо тільки курочку. Це займе у нас зовсім небагато часу, адже цей рецепт приготування курки по-віденськи дуже простий, а в результаті у нас вийде приголомшлива курочка з хрусткою скоринкою, яка, до речі, дуже подобається дітям, це перевірено))

1) Тушку курки ретельно промиваємо і набагато обтирає. Потім дуже ретельно з усіх боків натираємо її сіллю і чорним меленим перцем, скроплюємо лимоном і залишаємо на пару хвилин просочитися.

2) Далі обробляємо її на частини. У складі я розписала інгредієнти на 4 порції, але якщо у вас буде більше порцій, то відповідно і продуктів треба використовувати більше.

3) В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі, у третю тарілці збиваємо яйця.

4) Тепер шматочки курки обвалюють спершу в борошні, потім занурюємо в яйце і в панірувальні сухарі. Смажимо на великій кількості вершкового масла у фритюрі, але можна і на сковороді. Смажити треба приблизно хвилин 15-20 до повної готовності курки.

5) Готову курку викладаємо на паперові серветки, щоб видалити надлишки жиру. Подаємо курку по-віденськи, прикрасивши її свіжою петрушкою, листям салату і часточками лимона.

Ось таке цікаве блюдо, яке, до речі кажучи, називається"бакхендль" . Сподіваюся, воно вам сподобається, так само як і мені. І приємного апетиту!


  • Курка - 400 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 20 грам
  • Сухарі паніровочні - 20 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вершкове масло - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
Я ніколи навіть і не здогадувалася, що цей класичний рецепт курки по-віденськи, який є традиційним австрійським блюдом, настільки буде нагадувати наші сучасні варіанти приготування курки. Але ж насправді така курочка, яку австрійські кухаря Паніроване, а потім обсмажували у великій кількості масла, дійсно було блюдом для багатих людей. Правда в той час до страви додавалися так само і тельбухи, а ось крила навпаки ніколи не використовувалися, але ми сьогодні не будемо настільки заглиблюватися в традиції Австрії і приготуємо тільки курочку. Це займе у нас зовсім небагато часу, адже цей рецепт приготування курки по-віденськи дуже простий, а в результаті у нас вийде приголомшлива курочка з хрусткою скоринкою, яка, до речі, дуже подобається дітям, це перевірено))

1) Тушку курки ретельно промиваємо і набагато обтирає. Потім дуже ретельно з усіх боків натираємо її сіллю і чорним меленим перцем, скроплюємо лимоном і залишаємо на пару хвилин просочитися.

2) Далі обробляємо її на частини. У складі я розписала інгредієнти на 4 порції, але якщо у вас буде більше порцій, то відповідно і продуктів треба використовувати більше.

3) В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі, у третю тарілці збиваємо яйця.

4) Тепер шматочки курки обвалюють спершу в борошні, потім занурюємо в яйце і в панірувальні сухарі. Смажимо на великій кількості вершкового масла у фритюрі, але можна і на сковороді. Смажити треба приблизно хвилин 15-20 до повної готовності курки.

5) Готову курку викладаємо на паперові серветки, щоб видалити надлишки жиру. Подаємо курку по-віденськи, прикрасивши її свіжою петрушкою, листям салату і часточками лимона.

Ось таке цікаве блюдо, яке, до речі кажучи, називається"бакхендль" . Сподіваюся, воно вам сподобається, так само як і мені. І приємного апетиту!

Схожі рецепти