Курка по-віденськи
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне австрійське блюдо, яке в 18 столітті подавалося на стіл до аристократів, впевнена, сподобається так само і вам. Проста в приготуванні і при цьому неймовірно смачна хрустка курочка.
Я ніколи навіть і не здогадувалася, що цей класичний рецепт курки по-віденськи, який є традиційним австрійським блюдом, настільки буде нагадувати наші сучасні варіанти приготування курки. Але ж насправді така курочка, яку австрійські кухаря Паніроване, а потім обсмажували у великій кількості масла, дійсно було блюдом для багатих людей. Правда в той час до страви додавалися так само і тельбухи, а ось крила навпаки ніколи не використовувалися, але ми сьогодні не будемо настільки заглиблюватися в традиції Австрії і приготуємо тільки курочку. Це займе у нас зовсім небагато часу, адже цей рецепт приготування курки по-віденськи дуже простий, а в результаті у нас вийде приголомшлива курочка з хрусткою скоринкою, яка, до речі, дуже подобається дітям, це перевірено))
1) Тушку курки ретельно промиваємо і набагато обтирає. Потім дуже ретельно з усіх боків натираємо її сіллю і чорним меленим перцем, скроплюємо лимоном і залишаємо на пару хвилин просочитися.
2) Далі обробляємо її на частини. У складі я розписала інгредієнти на 4 порції, але якщо у вас буде більше порцій, то відповідно і продуктів треба використовувати більше.
3) В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі, у третю тарілці збиваємо яйця.
4) Тепер шматочки курки обвалюють спершу в борошні, потім занурюємо в яйце і в панірувальні сухарі. Смажимо на великій кількості вершкового масла у фритюрі, але можна і на сковороді. Смажити треба приблизно хвилин 15-20 до повної готовності курки.
5) Готову курку викладаємо на паперові серветки, щоб видалити надлишки жиру. Подаємо курку по-віденськи, прикрасивши її свіжою петрушкою, листям салату і часточками лимона.
Ось таке цікаве блюдо, яке, до речі кажучи, називається "бакхендль" . Сподіваюся, воно вам сподобається, так само як і мені. І приємного апетиту!
- Курка - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 20 грам
- Сухарі паніровочні - 20 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1) Тушку курки ретельно промиваємо і набагато обтирає. Потім дуже ретельно з усіх боків натираємо її сіллю і чорним меленим перцем, скроплюємо лимоном і залишаємо на пару хвилин просочитися.
2) Далі обробляємо її на частини. У складі я розписала інгредієнти на 4 порції, але якщо у вас буде більше порцій, то відповідно і продуктів треба використовувати більше.
3) В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі, у третю тарілці збиваємо яйця.
4) Тепер шматочки курки обвалюють спершу в борошні, потім занурюємо в яйце і в панірувальні сухарі. Смажимо на великій кількості вершкового масла у фритюрі, але можна і на сковороді. Смажити треба приблизно хвилин 15-20 до повної готовності курки.
5) Готову курку викладаємо на паперові серветки, щоб видалити надлишки жиру. Подаємо курку по-віденськи, прикрасивши її свіжою петрушкою, листям салату і часточками лимона.
Ось таке цікаве блюдо, яке, до речі кажучи, називається "бакхендль" . Сподіваюся, воно вам сподобається, так само як і мені. І приємного апетиту!