М'ясо по-Сибірському
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам освоїти новий рецепт, і дізнатися, як приготувати м'ясо по-сибірський - на будь-якому святковому столі воно буде в центрі уваги, повірте!
Сибірська кухня без грибів - це як шашлики без червоного вина: зразок смачно, а чогось не вистачає. Так що заздалегідь запасіться баночкою хороших солоних рижиків або боровиків - краще, звичайно, домашніх, але і магазинні в крайньому випадку підуть. Ну і свининою - постарайтеся відшукати хороший, добрий шматок, з мінімальною кількістю плівок і жив. М'ясо не повинно бути пісним - зупиніть свою увагу не на вирізці, а, наприклад, на свинячий шиї.
М'ясо миємо під проточною водою і нарізаємо невеликими (2х2 см) шматочками.
Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо великими півкільцями або пір'ям, морква - досить товстими кружечками.
Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в достатній кількості масла свинину. Коли м'ясо почне покриватися апетитною золотистою скоринкою - додаємо до нього цибулю і моркву. Смажимо кілька хвилин.
Перекладаємо свинину з овочами в горщики для запікання - кожен заповнюємо приблизно на 2/3.
Поверх м'яса викладаємо шар крупно нарізаних солоних грибів. Посипаємо їх половиною чайної ложки цукру, кидаємо лавровий листочок, пару горошин чорного перцю.
Видавлюємо в кожен горщик трохи лимонного соку, заливаємо бульйоном - не доходячи до країв хоча б пару сантиметрів.
Закриваємо горщики і ставимо в духовку. Тушкуємо при температурі 180С близько години. Через цей час можна перевірити готовність м'яса. Якщо воно ще жорсткувато - додаємо ще 20 хвилин в духовці.
Подаємо м'ясо по-сибірський прямо в горщиках, посипавши дрібно рубаною зеленню і часником, з чорним хлібом і сметаною. А ось гарнір до цієї страви подавати не раджу - м'ясо з грибами і так досить ситне. Краще зробити легкий овочевий салат. Смачного!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Солоні гриби - 500 грам
- М'ясний бульйон - 1 літр
- Цукор - 2-3 чайних ложок
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Перець чорний горошком - 10-12 штук
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень свіжа - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування м'яса з овочами)
М'ясо миємо під проточною водою і нарізаємо невеликими (2х2 см) шматочками.
Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо великими півкільцями або пір'ям, морква - досить товстими кружечками.
Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в достатній кількості масла свинину. Коли м'ясо почне покриватися апетитною золотистою скоринкою - додаємо до нього цибулю і моркву. Смажимо кілька хвилин.
Перекладаємо свинину з овочами в горщики для запікання - кожен заповнюємо приблизно на 2/3.
Поверх м'яса викладаємо шар крупно нарізаних солоних грибів. Посипаємо їх половиною чайної ложки цукру, кидаємо лавровий листочок, пару горошин чорного перцю.
Видавлюємо в кожен горщик трохи лимонного соку, заливаємо бульйоном - не доходячи до країв хоча б пару сантиметрів.
Закриваємо горщики і ставимо в духовку. Тушкуємо при температурі 180С близько години. Через цей час можна перевірити готовність м'яса. Якщо воно ще жорсткувато - додаємо ще 20 хвилин в духовці.
Подаємо м'ясо по-сибірський прямо в горщиках, посипавши дрібно рубаною зеленню і часником, з чорним хлібом і сметаною. А ось гарнір до цієї страви подавати не раджу - м'ясо з грибами і так досить ситне. Краще зробити легкий овочевий салат. Смачного!