Рецепт Лук у фритюрі фото

Лук у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На вечерю , На природу
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Оригінальні красиві кільця цибулі, засмажені у фритюрі, будуть незвичайною таємничої закускою для зустрічі друзів або цікавою прикрасою святкового столу. Смачно і корисно.

Опис приготування:

Приготований у фритюрі цибулю прикрасить святковий стіл і додасть йому респектабельний вигляд. Блюдо цікаве по своєму зовнішньому вигляду і смакових якостях. Незвичайний аромат і ніжна золотистого кольору кірочка продукту обов'язково запам'ятаються вашим гостям і друзям. Рекомендую внести блюдо в книгу оригінальних рецептів, вони можуть як фірмової страви стати вашої кулінарної візиткою.

  • Цибуля (головка) - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
  • Білий оцет - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1/2 склянки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Перець - 1/4 чайних ложки
  • Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
  • Олія - За смаком
  • Майонез - 1/3 склянки
  • Кетчуп - За смаком
  • Гострий соус - За смаком
лук у фритюрі - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати лук у фритюрі, підготуйте світле рослинне масло, обов'язково свіже. Перш ніж смажити цибулю, обов'язково перевірте ступінь прогріву жиру. Для цього спробуйте масло спеціальної ложкою для перевертання продуктів. Коли вона занурюється в жир, поруч повинні утворитися невеликі пухирці повітря.
лук у фритюрі - фото крок 2
2. Приготуйте молочний соус для смаження цибулі. Для цього змішайте в стакані молока столову ложку оцту. Для того щоб отримати сметанний соус, в чашці віночком збийте сметану.
лук у фритюрі - фото крок 3
3. Підготуйте панірувальну суміш для смаження цибулі. Для цього в окрему ємність насипте борошно, приправити сіллю, поперчіть, додайте часниковий порошок. Все перемішайте.
лук у фритюрі - фото крок 4
4. Поріжте цибулю акуратно на кільця. Кожне кільце в ширину має бути трохи більше сантиметра. Відокремте кільця один від одного.
лук у фритюрі - фото крок 5
5. Приступите до приготування. Кожне кільце цибулі вилочкою занурте в такій послідовності: сметанний соус - борошно - молочний соус - мука. Смажте одночасно невелику кількість. Покладіть на паперовий рушник. Дайте можливість стекти надлишку жиру. Змішайте майонезний соус. Подавайте разом зі смаженою цибулею. Тепер ви знаєте всі секрети, як приготувати лук у фритюрі.

Схожі рецепти