Рецепт Лук в томатної заливки на зиму фото

Лук в томатної заливки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець, Цибуля
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, Корисний обід, Святковий обід
Заготовки, Консервація

Кожна господиня в розпал періоду сезонних овочів і фруктів намагається заготовити про запас багато смакоти, для того щоб і взимку можна було побалувати своїх рідних і близьких різноманітністю страв на столі.

Консерви з томатами дуже популярні у багатьох господинь. Кислота, притаманна помідорів, дозволять консервувати з додаванням мінімальної кількості оцту. Завдяки цьому смак готових салатів і заправок виходить більш реальним і ароматним. У цьому рецепті я хочу детально розповісти, як приготувати лук в томатної заливки на зиму. Особливість цієї заготовки в тому, що томатний соус готується з свіжих помідорів, завдяки чому смак цибулі виходить просто дивовижним. Такий лук можна подавати як доповнення до картоплі чи каші, в якості салату. Також використовувати для приготування різноманітних супів, у вигляді заправки. Приготуйте і ви такий смачний цибулю в ароматної томатної заливці.

  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Лук білий - 4 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Цибулю очистіть від лушпиння. Всі овочі добре помийте.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 2
Якщо ви берете невеликі помідори, то розріжте їх на чотири частини, помідори побільше - на вісім і складіть в сковороду. Додайте сіль, цукор і тушкуйте на повільному вогні під закритою кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріло. В кінці додайте ложку оцту, прогрійте і знімайте з вогню.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 3
Болгарський перець розрізати навпіл, видаліть серединку з насінням і плодоніжки. Наріжте соломкою.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 4
Лук наріжте півкільцями.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 5
У підготовлену стерилізовані банки спочатку покладіть шар перцю, десь третина баночки, потім шар цибулі.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 6
Гарячої томатної заливанням заповніть банку з овочами. Прикрийте металевою кришкою і поставте стерилізувати. Баночки об'ємом 0, 5 літра стерилізують 10 хвилин з моменту закипання води в каструлі. По закінченню часу дістаньте баночку і щільно укупорьте. Переверніть і тепло укутайте до повного охолодження.
лук в томатної заливки на зиму - фото крок 7
Лук в томатної заливки на зиму готовий. Зберігайте в погребі чи комори. Насолоджуйтесь взимку відмінним смаком консервованого лука.

Схожі рецепти