Баклажани в томатної заливки
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани в томатної заливки - один з моїх найулюбленіших видів консервації на зиму. Ароматні шматочки баклажана в кисло-солодкому соусі. Ну дуже смачно!
Баклажани в томатної заливки - відмінна закуска, яка готується дуже просто і швидко. У зиязик пору року вона добре підійде до гарячого, відварного картоплі, страв з м'яса, риби та птиці. Така консервація не вимагає стерилізації і прекрасно зберігається в домашній коморі, де немає опалення. Сіль і цукор додавайте до смаку. Із зазначених інгредієнтів виходить дві баночки місткістю 500 мл.
- Баклажан - 1 кілограм
- Помідор - 700 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Помідори помийте, видаліть місце прикріплення плодоніжки. Розріжте довільно.
Пропустіть помідори через м'ясорубку. Додайте 2 чайні ложки солі і цукор. Поставте на плиту і варіть 10-15 хвилин.
Баклажани помийте і очистіть.
Наріжте баклажани кубиками.
Додайте 1 чайну ложку солі і перемішайте. Дайте постояти 15-20 хвилин і злийте рідину, що.
Налийте в каструлю з баклажанами 400-500 мл. Води і поставте на плиту.
Доведіть до кипіння і варіть баклажани 8-10 хвилин до готовності. Злийте рідину.
Після додайте подрібнений часник і перемішайте.
Влийте в баклажани відвар з помідор і перемішайте. provara 4-5 хвилин і вимикайте.
Додайте оцет і знову перемішайте. Спробуйте на смак і додайте сіль і цукор, якщо потрібно.
Розкладіть закуску в стерилізовані банки, закатати кришками. Переверніть верх дном і закутайте ковдрою. Тримайте так поки банки не охолонуть. Зберігайте в прохолодному приміщенні.