Огірки в томатної заливки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати огірки в томатної заливки на зиму. Заготівля вийде дуже цікавою і незвичною на смак. Обов'язково спробуйте!
Закуска відмінно підійде на будь-який стіл, особливо взимку, коли так хочеться чогось пікантного. Огірочки виходять дуже цікавими на смак, мають пікантною ноткою і прекрасним ароматом. Готуються легко і просто, що є ще однією перевагою. Обов'язково спробуйте приготувати цю заготовку будинку!
- Огірок - 4-5 штук
- Помідор - 4-5 штук
- Часник - 4 зубчики
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
Приготування огірків на зиму за цим рецептом не займе у вас багато часу. Почнем з того, що підготуємо всі необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі, очищаємо часник.
Промиті і просушені огірочки нарізаємо на кружечки, попередньо видаливши хвостики.
Промиті помідори нарізаємо кубиком, або подрібнюємо їх в кухонному комбайні до однорідної маси.
Нарізані помідори поміщаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Млоїмо протягом 5-7 хвилин, поки помідори не перетворяться в пюре.
Отриману масу перетираємо через сито, щоб отримати томатний сік.
Сік вливаємо назад в каструлю і викладаємо туди нарізані огірки. Ставимо на вогонь, додавши сіль, спеції і подрібнений часник. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо все разом протягом 10 хвилин.
Отриману масу заливаємо в банки, додаємо цукор, оцет і масло за смаком. Ставимо банку в каструлю і даємо закипіти воді. Млоїмо протягом 10 хвилин.
Закочує банки і даємо охолонути при кімнатній температурі. Огірки в томатної заливки на зиму готові, смачного!