Цвітна капуста в томатної заливки
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста в томатної заливки займе гідне місце на полиці з іншими видами консервації з помідорів, огірків, перцю. Беріть на замітку рецепт?
Цвітна капуста в томатної заливки - відмінна закуска до гарячого відварного картоплі, м'яса, птиці, рибі. Готується вона просто і відносно швидко. Я взяла вже готову томатну пасту, але можна приготувати томатне пюре зі свіжих помідорів. Звичайно, на це потрібен час і сили. Сіль і цукор додавайте виключно за смаком, оскільки помідори різні і томатна паста теж. Коли ви заллєте кольорову капусту томатної заливанням, то може здатися, що мало рідини. Не турбуйтесь, в процесі приготування капуста осяде і рідини вистачить. Вихід готової продукції - 4 баночки об'ємом 500 мл.
- Кольорова капуста - 1 кілограм
- Томатна паста - 4-5 Ст. Ложок
- Вода - 500-600 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 40 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування цвітної капусти в томатної заливки.
Цвітну капусту помийте і розділіть на невеликі суцвіття.
Залийте водою і проваріть 5-6 хвилин. Після воду злийте.
У каструлю викладіть томатну пасту і залийте водою, перемішайте.
Додайте подрібнений часник.
Додайте сіль і цукор за смаком.
Влийте рафіновану соняшникову олію.
Перемішайте всі інгредієнти. Томатна заливка готова.
Залийте кольорову капусту томатним соусом.
Варіть кольорову капусту в томаті 10 хвилин, після додайте оцет. Проваріть ще 2-3 хвилини і вимикайте.
Гарячу кольорову капусту розкладіть в стерилізовані банки і залийте соусом, після закатати кришками. Переверніть банки верх дном, укрийте ковдрою і тримайте так до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні.
Цвітна капуста в томатної заливки готова. Подавайте на закуску.