Лосось з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати вишукану закуску до святкового столу, гідну меню хорошого ресторану? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування лосося з сиром і повторити його на вашій кухні.
Якщо у вас під рукою виявився свіжий шматочок рибки, тоді обов'язково варто приготувати лосось з сиром в домашніх умовах. Ця страва неймовірно апетитне і ніжне, а якщо його правильно оформити, тоді воно прикрасить ваш святковий стіл і викличе масу захоплених відгуків.
- Лосось - 500 грам (свіжий)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1-2 чайних ложок
- Цибулина - 0, 5 штуки
- Лимон або вапно - 0.5 штуки
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершковий сир - 250-300 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
1. Філе має бути свіжим і без кісток. Його потрібно очистити від шкірки і спершу нарізати тонкими скибочками.
2. Потім подрібнити ножем на дуже дрібні кубики. В рецепт приготування лосося з сиром не потрібно використовувати підручну техніку, щоб збити рибу в однорідну масу, - шматочки повинні бути дрібними, але відчуватися.
3. Очистити половину невеликої цибулини і також нарізати дуже дрібно.
4. Вичавити сік з половини лайма чи лимона (можна використовувати трохи більше соку, якщо хочеться збільшити кислинку в смаку закуски).
5. В якості заправки буде використовуватися сік, оливкова олія, а також соєвий соус. Рибу з цибулею також потрібно посолити і поперчити за смаком.
6. Подрібнити вимиту і просушену свіжу зелень і відправити до рибу. Ще раз як слід перемішати і відправити в холодильник, накривши харчовою плівкою або кришкою. Цей простий рецепт лосося з сиром передбачає мінімум 3 мариновані годин, однак можна залишити рибу в холодильнику і трішки довше.
7. Тим часом можна зайнятися сирною начинкою. Вершковий сир з'єднати з вершками і ретельно перемішати. Додати дрібку солі, перцю і при бажанні свіжої зелені.
8. Викласти на тарілку сервіровки кільце. Надіслати в нього трохи риби (якщо спеціального кільця немає, то лосось з сиром в домашніх умовах можна зробити за допомогою банки від консервованого горошку або кукурудзи, наприклад, попередньо обрізавши дно). Зверху викласти сирну начинку. Доповнити таке блюдо можна зернами ікри або свіжими овочами за смаком.