Лосось слабосоленої
(покроковий рецепт з фото)
Червона риба припаде до смаку навіть самому вишуканому гурману. Вона не вибаглива, виходить при будь-якому способі приготування. Спробуйте рецепт, як приготувати лосось слабосоленої.
Риба за таким рецептом стане відмінним доповненням в приготуванні салатів, бутербродів, диван, а також багатьох інших страв. У тому числі така рибка прекрасно виглядає в якості самостійної закуски. Таким способом можна засолити і інші види червоної риби. Все робиться дуже просто і виходить неймовірно смачно, так що приступаємо, без зволікання!
- Філе лосося - 1 кілограм
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Кріп - 1 пучок
1. З філе вибираємо всі кісточки, ретельно миємо й висушуємо лосося паперовим рушником. Нарізаємо невеликими шматками.
2. Зелень миємо й обсушуємо паперовим рушником, дрібно рубаємо і відправляємо в миску, туди ж додаємо сіль і цукор. Кожен шматочок ретельно натираємо отриманою сумішшю.
3. У харчовій плівці зубочисткою або вилкою робимо дірочки, а потім щільно загортаємо в неї шматочки риби, укладаємо їх в глибоку форму. Зверху встановлюємо вантаж.
4. Відправляємо рибу в холодильник на добу або мінімум на ніч. Після маринування дістаємо рибку, витираємо її паперовим рушником. Нарізаємо тонкими шматочками і пробуємо. Смачного!