Мус з слабосоленої сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний мус з слабосоленої сьомги подається на скибочках хліба з лимонною нарізкою і свіжою зеленню. Таке блюдо бездоганно гармонує в дуеті з охолодженим білим вином, особливо на тет-а-тет.
За бажанням в приготований мус з слабосоленої сьомги можна всипати дрібно нарізаний свіжий кріп і перемішати масу, якщо ви любите такі сполуки смаків. Страву можна охолодити в холодильнику перед подачею. Нарізка сьомги продається в будь-якому супермаркеті.
- Сьомга слабосолона - 100 грам
- Сир - 60 грам
- Крем - 60 мілілітрів
- Вода кип'ячена - 20 мілілітрів
- Сік лимонний - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Хлібна Шов - 5-6 штук (для подачі)
- Листя салату - 2-3 штук (для подачі)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Сир і сметана можуть бути будь-якої жирності, але не кислі на смак! За бажанням їх можна замінити маскарпоне.
Викладіть сир і сметану в глибокий стакан або в ємність для блендера.
Всипте сіль і мелений чорний перець, влийте лимонний сік і кип'ячену холодну воду, викладіть скибочки червоної риби. По можливості сьомгу наріжте дрібними кубиками - швидше вийде подрібнити і з'єднати інгредієнти. Воду додавати обов'язково, так як маса без неї буде дуже густий і не подрібнити в пюре.
Отпюріруйте занурювальним блендером протягом 3-4 хвилин, час від часу перемішуючи вміст ємності. Мус з слабосоленої сьомги повністю готовий.
Приготуйте основу для подачі - на скибочки хліба або багета викладіть лимонну нарізку і салатні листя. Перемістіть мус в кондитерський шприц і акуратно викладіть його на хліб. Прикрасьте за смаком і подайте до столу.