Салат з сьомги слабосоленої
(покроковий рецепт з фото)
Червону рибу для приготування цього салату мариную в особливому соусі на основі горілки, що надає страві вишуканий смак. Розповідаю, як приготувати салат з сьомги слабосоленої з вишуканою подачею.
Такий салат можна приготувати, якщо ви збираєтеся влаштовувати урочистий прийом. Він готується просто і легко, але з дуже вигідною подачею і вишуканим смаком. Огірок і рибку нарізаю дуже тонко. Рибку для салату можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику 2-3 дня.
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль морська - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 3 Ст. Ложки
- Філе сьомги - 170 грам
- Горілка - 60 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 чайних ложки
- Авокадо - 1/2 штуки
- Огірок - 1/2 штуки
- Салат - 30 грам
- Багет - 4 скибочки
1
У ємності з щільно закривається кришкою змішую цукор, сіль, кріп (2 столові ложки). Мою і викладаю сьомгу без кісток, заливаю все горілкою. Закриваю кришкою і відправляю в холодильник на добу, пару раз перевертаю.
2
Через 24 години дістаю рибу і витираю насухо паперовими рушниками.
3
В окремій мисці з'єдную гірчицю, лимонний сік, мідь, залишився кріп, гарненько перемішую.
4
Рибку нарізаю дуже тонкими слайсами. Авокадо розрізаю на 2 частини, використовую тільки одну і нарізаю її тонкими скибочками.
5
Огірок мою і за допомогою овочерізки нарізаю тонкими смужками. Мою салат і витираю серветками.
6
На тарілку викладаю рибку, потім авокадо, а зверху красиво укладаю тонкі смужки огірка, поруч кладу салатні листя і поливаю заправкою на основі гірчиці. Подаю страву з скибочками багета.