Рецепт Липучі карамель для десертів фото

Липучі карамель для десертів
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Молочні продукти, Вершки
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, Десерт
Солодке, Десерти

Така карамель - відмінна начинка для тортів, десертів. Нею дуже смачно поливати морозиво. Винайдена кілька століть назад, вона до цих пір не втратила свою актуальність.

При охолодженні, карамель стає набагато густіше гарячої. Вона стає, як би, тягучою. Її дуже смачно їсти з млинцями.

  • Цукор - 200 грам
  • Вершки від 33% - 180 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
липучі карамель для десертів - фото крок 1
Насипте цукор в посуд з товстим дном і поставте грітися на слабкому вогні. Заважати нічого не треба. Просто чекаємо поки цукор буде нагріватися і плавитися.
липучі карамель для десертів - фото крок 2
Окремо доводимо до кипіння вершки.
липучі карамель для десертів - фото крок 3
В розтоплений цукор додаємо по трохи вершки. Заважаємо, щоб весь цукор розчинився в вершках і маса стала однорідною.
липучі карамель для десертів - фото крок 4
Додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного його розчинення. Потім всю масу необхідно процідити, щоб позбутися від, можливо, залишилися грудочок цукру.
липучі карамель для десертів - фото крок 5
Наша карамель готова!
Для використання її необхідно охолодити.

Схожі рецепти