Липучі карамель для десертів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Така карамель - відмінна начинка для тортів, десертів. Нею дуже смачно поливати морозиво. Винайдена кілька століть назад, вона до цих пір не втратила свою актуальність.
Опис приготування:
При охолодженні, карамель стає набагато густіше гарячої. Вона стає, як би, тягучою. Її дуже смачно їсти з млинцями.
- Цукор - 200 грам
- Вершки від 33% - 180 грам
- Вершкове масло - 100 грам
Насипте цукор в посуд з товстим дном і поставте грітися на слабкому вогні. Заважати нічого не треба. Просто чекаємо поки цукор буде нагріватися і плавитися.
Окремо доводимо до кипіння вершки.
В розтоплений цукор додаємо по трохи вершки. Заважаємо, щоб весь цукор розчинився в вершках і маса стала однорідною.
Додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного його розчинення. Потім всю масу необхідно процідити, щоб позбутися від, можливо, залишилися грудочок цукру.
Наша карамель готова!
Для використання її необхідно охолодити.
Для використання її необхідно охолодити.