Рецепт Липучі карамель для десертів фото

Липучі карамель для десертів
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Молочні продукти , Вершки
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Така карамель - відмінна начинка для тортів, десертів. Нею дуже смачно поливати морозиво. Винайдена кілька століть назад, вона до цих пір не втратила свою актуальність.

Опис приготування:

При охолодженні, карамель стає набагато густіше гарячої. Вона стає, як би, тягучою. Її дуже смачно їсти з млинцями.

  • Цукор - 200 грам
  • Вершки від 33% - 180 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
липучі карамель для десертів - фото крок 1
Насипте цукор в посуд з товстим дном і поставте грітися на слабкому вогні. Заважати нічого не треба. Просто чекаємо поки цукор буде нагріватися і плавитися.
липучі карамель для десертів - фото крок 2
Окремо доводимо до кипіння вершки.
липучі карамель для десертів - фото крок 3
В розтоплений цукор додаємо по трохи вершки. Заважаємо, щоб весь цукор розчинився в вершках і маса стала однорідною.
липучі карамель для десертів - фото крок 4
Додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного його розчинення. Потім всю масу необхідно процідити, щоб позбутися від, можливо, залишилися грудочок цукру.
липучі карамель для десертів - фото крок 5
Наша карамель готова!
Для використання її необхідно охолодити.

Схожі рецепти