Липучі карамель для десертів
(покроковий рецепт з фото)
Така карамель - відмінна начинка для тортів, десертів. Нею дуже смачно поливати морозиво. Винайдена кілька століть назад, вона до цих пір не втратила свою актуальність.
При охолодженні, карамель стає набагато густіше гарячої. Вона стає, як би, тягучою. Її дуже смачно їсти з млинцями.
- Цукор - 200 грам
- Вершки від 33% - 180 грам
- Вершкове масло - 100 грам
Насипте цукор в посуд з товстим дном і поставте грітися на слабкому вогні. Заважати нічого не треба. Просто чекаємо поки цукор буде нагріватися і плавитися.
Окремо доводимо до кипіння вершки.
В розтоплений цукор додаємо по трохи вершки. Заважаємо, щоб весь цукор розчинився в вершках і маса стала однорідною.
Додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного його розчинення. Потім всю масу необхідно процідити, щоб позбутися від, можливо, залишилися грудочок цукру.
Наша карамель готова!
Для використання її необхідно охолодити.
Для використання її необхідно охолодити.