Рецепт Полуничний соус для десертів фото

Полуничний соус для десертів
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Полуниця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Солодке, Соуси

Полуничний соус для десертів послужить відмінним доповненням до морозива, желе, Мафіни і навіть млинців або оладок! Перетворювати навіть найпростіший десерт на щось особливе - робота для цього соусу.

Вітамінний, яскравий соус з полуниці з м'ятою - прекрасне, освіжаюче доповнення до будь-якого десерту, крему и мороженому. Полуничний соус - це чудова суміш полуничного пюре і цукру. Приготування ягідних соусів вимагає мінімум зусиль, але в результаті виходить дуже ароматна і універсальна суміш. Обов'язково спробуйте!

  • Полуниця - 1 кілограм
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 1/2 штуки
полуничний соус для десертів - фото крок 1
1. Полуницю добре промийте і відправте в ємність. Додайте до полуниці цукор і поставте ємність на середній вогонь.
полуничний соус для десертів - фото крок 2
2. Видавіть сік половинки лимона і продовжуйте готувати.
полуничний соус для десертів - фото крок 3
3. Коли полуниця стане м'якою і податливою, придушити її за допомогою толкушки, додайте ванілін і розмішайте. Тримайте пюре на середньому вогні протягом 5 хвилин.
полуничний соус для десертів - фото крок 4
4. За бажанням на даному етапі можете додати кілька крапель червоного барвника для додання яскравості соусу. Отриманий соус процідіть через сито. М'якоть не викидайте! Вона може послужити чудовою добавкою до соусу. З віджатого від м'якоті сиропу зніміть піну, наскільки це можливо. Чим менше піни залишиться, тим світліше вийде соус.
полуничний соус для десертів - фото крок 5
5. Сироп відправте знову в ємність, в якій варилася соус, доведіть його до кипіння і тримайте на вогні 3 хвилини. Після чого дайте соусу охолонути і перелийте його в ємність для зберігання з герметичною кришкою.

Схожі рецепти