Полуничний соус для десертів
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний соус для десертів послужить відмінним доповненням до морозива, желе, Мафіни і навіть млинців або оладок! Перетворювати навіть найпростіший десерт на щось особливе - робота для цього соусу.
Вітамінний, яскравий соус з полуниці з м'ятою - прекрасне, освіжаюче доповнення до будь-якого десерту, крему и мороженому. Полуничний соус - це чудова суміш полуничного пюре і цукру. Приготування ягідних соусів вимагає мінімум зусиль, але в результаті виходить дуже ароматна і універсальна суміш. Обов'язково спробуйте!
- Полуниця - 1 кілограм
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1/2 штуки
1. Полуницю добре промийте і відправте в ємність. Додайте до полуниці цукор і поставте ємність на середній вогонь.
2. Видавіть сік половинки лимона і продовжуйте готувати.
3. Коли полуниця стане м'якою і податливою, придушити її за допомогою толкушки, додайте ванілін і розмішайте. Тримайте пюре на середньому вогні протягом 5 хвилин.
4. За бажанням на даному етапі можете додати кілька крапель червоного барвника для додання яскравості соусу. Отриманий соус процідіть через сито. М'якоть не викидайте! Вона може послужити чудовою добавкою до соусу. З віджатого від м'якоті сиропу зніміть піну, наскільки це можливо. Чим менше піни залишиться, тим світліше вийде соус.
5. Сироп відправте знову в ємність, в якій варилася соус, доведіть його до кипіння і тримайте на вогні 3 хвилини. Після чого дайте соусу охолонути і перелийте його в ємність для зберігання з герметичною кришкою.