Рецепт Начинка макова для десертів фото

Начинка макова для десертів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мак
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Солодке , Начинки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Ви любите випічку з маком? Якщо в домашніх умовах часто печете тортики, пироги, рулети та інше, обов'язково погляньте на цей класний варіант, як приготувати начинку макову для десертів.

Опис приготування:

Почніть процес з розтирання маку. Зробити це можна як в ступці, так і в кавомолці, наприклад. І тільки після цього приступайте до безпосереднього приготування начинки. Крім зазначених інгредієнтів, ви можете додати трохи ванілі або кориці для аромату, а також цедру цитрусових, наприклад.

  • Мак - 250 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Мед - 1/4 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
начинка макова для десертів - фото крок 1
1. У невеликій сотейник або каструлю викладіть вершкове масло, поставте на вогонь. Додайте цукор, мідь, щіпку солі, молоко. Томіть на повільному вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
начинка макова для десертів - фото крок 2
2. Відлийте невелику кухоль рідини.
начинка макова для десертів - фото крок 3
3. Тонкою цівкою влийте в збиті яйця, помішуючи, щоб вони не згорнулися.
начинка макова для десертів - фото крок 4
4. Вилийте все назад в сотейник.
начинка макова для десертів - фото крок 5
5. Як тільки маса добре прогріється, викладіть подрібнений мак. Добре перемішайте і млоїте на вогні пару хвилин.
начинка макова для десертів - фото крок 6
6. От і все, смачна макова начинка для десертів готова.
Смачного!

Схожі рецепти