Лазанья зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня вміє дивувати і радувати. Пропоную вам приготувати лазанью з шпинатом, ситно і смачно!
Перед вами простий рецепт приготування лазаньї зі шпинатом. Коли лазіння буде готова, , не виймайте її відразу з духовки, страва повинна настоятися. Подавати до столу необхідно в гарячому вигляді. Нижче наведена покрокова інструкція приготування.
- Лазанья - 18 штук (листи)
- Шпинат - 400 грам
- Rikotta - 300 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир пармезан - 70 грам
- Горіх мускатний - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Для початку потрібно розморозити шпинат. Потім згасити на дрібному вогні 5 хвилин.
У ковшике розтопіть вершкове масло.
Додайте борошна, обсмажте. Приблизно 1 хвилину.
Тонкою цівкою влийте молоко, перемішайте віночків, щоб не було грудочок.
Додайте мускатний горіх, сіль і перець. Варіть на повільному вогні 5-6 хвилин, помішуючи. Соус повинен загуснути.
Змішайте Рікотта і шпинат, приправити сіллю.
Залийте лазанью окропом. Тримати 2-3 хвилини.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом. На дно викладіть 6 листів лазаньї.
Змастіть лазанью соусом, зверху викладіть шпинат.
Далі викладайте в такому порядку: листи-соус-шпинат. Останніми повинні лежати листи лазаньї.
На тертці натріть пармезан.
Верхній шар лазаньї змастіть соусом, зверху посипати сиром.
Запікайте в розігрітій духовці 30 хвилин, температура 200 градусів.
Готово! Смачного!