Швидка домашня «лазанья»
(покроковий рецепт з фото)
Як би ви не старалися, але приготувати швидку «Лазанью» майже неможливо, тільки якщо використовувати для її основи лаваш. Я пропоную не класичний рецепт-варіацію на соковиту лазанью, спробуйте!
Лазіння по даним рецептом ви не пріготвіте за 30 хвилин, проте, для 1, 5 години - це цілком можливо. Ви збережете всі основні етапи приготування: домашнє тісто, соковита начинка, соус і правильна форма. Пробуйте!
- Борошно - 320 грам
- Яйця - 1 штука
- Вода - 140 мілілітрів
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Помідори - 4-5 штук
- Фарш - 230 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 450 мілілітрів
- Твердий сир - 200 грам
1. На поверхню столу просійте 280 грам борошна, додайте трохи солі і зробіть невелике заглиблення по центру, влийте туди оливкова олія, розбийте яйце.
2. Замісити тісто, при необхідності додайте воду (її кількість може бути менше). Сформуйте з тіста кулю і залиште його на півгодини при кімнатній температурі.
3. Розділіть тісто на три рівні частини.
4. Кожен шматочок тонко розкачати, потім за допомогою ножа надайте форму прямокутника або квадрата.
5. У той час як тісто відпочиває, зробіть начинку. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.
6. Соковиті томати наріжте невеликими шматочками.
7. На сковороді розтопіть 15 грам (1 ложку) вершкового масла.
8. Викладіть цибулю на розігріту поверхню і обсмажте до золотистого кольору.
9. Додайте до цибулі нарізані томати, сіль і poperčite.
10. Перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні 15 хвилин.
11. В цей же час на окремій сковороді розтопіть 1 ложку вершкового масла (15 грам), викладіть фарш і додайте ложку води, готуйте 15 хвилин.
12. Додайте тушковані томати з цибулею в сковороду до фаршу.
13. Перемішайте і тушкуйте ще 10-15 хвилин.
14. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
15. До розтопленого масла викладіть решту борошна.
16. Масу добре перемішайте, щоб не було грудкою і смажте до золотистого кольору.
17. Потім тонкою цівкою влийте тепле молоко.
18. Перемішайте і приберіть з вогню.
19. Твердий сир натріть на крупній тертці.
20. Форму для випічки застеліть фольгою і змастіть вершковим маслом.
21. Викладіть на дно один з розкатаних пластів тесту.
22. Викладіть половину начинки (фарш з томатами і цибулею) і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
23. Додайте трохи соусу, посипте сиром.
24. Накрийте другим шаром тіста і знову викладіть начинку, соус, сир.
25. Полийте верхній шар тіста соусом і посипте сиром.
26. Запікайте блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Подавайте «Лазанью» відразу після запікання, розрізавши на порційні шматочки. Смачного!