Домашня лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо як лазіння можна подати до обіду або вечері. Також доречна вона буде на святковому столі. Таке блюдо найчастіше роблять в тому випадку, якщо очікується прихід численних гостей.
Листи для лазаньї можна придбати в будь-якому супермаркеті. Але ви можете приготувати їх самостійно. У тісто входять такі інгредієнти як вода, оливкова олія і борошно. Тісто слід розгортати якомога тонше. Щоб дізнатися, як приготувати домашню лазанью з фаршем, прочитайте цей рецепт.
- Фарш - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Luk-salotų - 2 штуки
- Селера (стебло) - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Соус песто - 5 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Пармезан - 80 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 3 Ст. Ложки
- Горіх мускатний - 1 Ст. Ложка
- Мелена паприка - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Базилік, сіль - За смаком
Насамперед вам необхідно підготувати фарш для лазаньї. Для цього розігрійте сковороду, влийте на неї трохи рослинного масла і обсмажте на ньому фарш протягом десяти хвилин.
Очистіть і вимийте порей і шалот. Нарубаєте обидва види цибулі разом з часником. Додайте овочі до фаршу і покладіть до них двадцять грам вершкового масла.
Очистіть від грубих волокон стебло селери, наріжте його на дрібні шматочки. Додайте селеру і песто з томатів до решти інгредієнтів. Влийте склянку бульйону або води, Тушіте два години. В кінці додайте перець, перуці і перемішайте.
Поки гаситься фарш, вам необхідно приготувати соус "бешамель" . Для цього в сковороді розтопіть вершкове масло і додайте до нього борошно, швидко її розмішавши.
Влийте в сковороду молоко і млоїте соус, помішуючи, поки він не загусне. В кінці додайте сіль і мускатний горіх, ретельно перемішайте.
Тепер зберіть лазанью. Змастіть форму для запікання олією, викладіть в неї шарами листи для лазаньї, фарш з овочами, присипаючи кожен шар тертим пармезаном і поливаючи соусом. Запікайте лазанью в духовці при температурі сто сімдесят п'ять градусів близько години.