Картопляна лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна лазанья з фаршем - це лазіння "за мотивами" . Суворо кажучи, назвати це блюдо лазаньєю не можна, але принцип шарів, соусу і запікання зберігається. Я б назвала це "лазаньєю по-російськи"!
Картопляна лазанья з фаршем - це слов'янська версія знаменитого італійського блюда. Картопляна лазанья з фаршем для зими просто незамінний блюдо, і воно всім подобається - картопелька з м'ясом! Подібну лазанью я їла в Києві, було багато жартів з цього приводу. Можна ще для різноманітності картопляної лазаньї з фаршем картоплю відварити, зробити пюре і вбити в нього кілька яєць. Тоді шари вийдуть рівними, а в фарш додати помідори у власному соку і подрібнити його в блендері. Зовнішній вигляд і смак лазаньї помітно покращиться. Не бійтеся експериментувати. Зелень, спеції і соуси можуть сильно змінити звичне блюдо. Успіхів і приємного апетиту!
- Картопля - 1200 грам
- Фарш - 600 грам
- Крем - 200 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком