Рецепт Лазанья класична з фаршем фото

Лазанья класична з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Любіть італійську кухню? Тоді ви неодмінно повинні знати, як приготувати лазанью класичну з фаршем. Це простий рецепт одного з найвідоміших в світі ситних м'ясних страв.

За смаком в соус "бешамель" додайте сіль. Також його добре доповнює мелена солодка паприка. Якщо соус виходить дуже густим, не бійтеся додати молока.

Пармезан для посипання можна замінити абсолютно будь-яким твердим або середньої твердості сиром.

Уважно ознайомтеся з інструкцією на упаковці листів лазаньї. У деяких випадках листи не потрібно розмочувати, в деяких їх потрібно варити, а іноді їх досить залити окропом на кілька хвилин.

  • Фарш яловичий - 600 грам
  • Помідори - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Листи для лазаньї - 8-10 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Молоко - 600 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Пармезан - 50 грам
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
лазанья класична з фаршем - фото крок 1
Наріжте цибулю дрібними шматочками. На сковороді розігрійте олію, викладіть туди фарш з цибулею. Обсмажуйте ці інгредієнти близько 5 хвилин, потім посоліть і додайте туди базилік і перець за смаком.
лазанья класична з фаршем - фото крок 2
Помідори обдайте окропом, видаліть з них шкіру, наріжте довільними шматочками. Часник очистіть і подрібніть, відправте його в блендер разом з помідорами. Перетворіть інгредієнти в однорідну масу і вилийте її на сковороду до фаршу. Накрийте все кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин.
лазанья класична з фаршем - фото крок 3
Для приготування соусу "бешамель" в сотейнику розтопіть вершкове масло, а потім поступово всипати туди муку, обсмажуючи її. Поступово влийте до борошна молоко, безперервно помішуючи. Варіть соус на повільному вогні, поки він не загусне. Не забувайте помішувати.
лазанья класична з фаршем - фото крок 4
Форму для лазаньї змастіть рослинною олією, залийте дно соусом "бешамель" . Почніть викладати листи для лазаньї на дно. Якщо це потрібно за інструкцією на їх упаковці, попередньо проваріть їх в окропі. На перший шар листів викладіть половину фаршу, налийте половину соусу.
лазанья класична з фаршем - фото крок 5
Повторіть шар таким же чином, посипте зверху натертим сиром, поставте лазанью запікатися в духовку при 180 градусах. В середньому час приготування займає близько півгодини. Готова лазіння повинна придбати апетитну золоту скоринку.

Схожі рецепти