Лазанья класична з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Любіть італійську кухню? Тоді ви неодмінно повинні знати, як приготувати лазанью класичну з фаршем. Це простий рецепт одного з найвідоміших в світі ситних м'ясних страв.
За смаком в соус "бешамель" додайте сіль. Також його добре доповнює мелена солодка паприка. Якщо соус виходить дуже густим, не бійтеся додати молока.
Пармезан для посипання можна замінити абсолютно будь-яким твердим або середньої твердості сиром.
Уважно ознайомтеся з інструкцією на упаковці листів лазаньї. У деяких випадках листи не потрібно розмочувати, в деяких їх потрібно варити, а іноді їх досить залити окропом на кілька хвилин.
- Фарш яловичий - 600 грам
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Листи для лазаньї - 8-10 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Молоко - 600 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Пармезан - 50 грам
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Наріжте цибулю дрібними шматочками. На сковороді розігрійте олію, викладіть туди фарш з цибулею. Обсмажуйте ці інгредієнти близько 5 хвилин, потім посоліть і додайте туди базилік і перець за смаком.
Помідори обдайте окропом, видаліть з них шкіру, наріжте довільними шматочками. Часник очистіть і подрібніть, відправте його в блендер разом з помідорами. Перетворіть інгредієнти в однорідну масу і вилийте її на сковороду до фаршу. Накрийте все кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин.
Для приготування соусу "бешамель" в сотейнику розтопіть вершкове масло, а потім поступово всипати туди муку, обсмажуючи її. Поступово влийте до борошна молоко, безперервно помішуючи. Варіть соус на повільному вогні, поки він не загусне. Не забувайте помішувати.
Форму для лазаньї змастіть рослинною олією, залийте дно соусом "бешамель" . Почніть викладати листи для лазаньї на дно. Якщо це потрібно за інструкцією на їх упаковці, попередньо проваріть їх в окропі. На перший шар листів викладіть половину фаршу, налийте половину соусу.
Повторіть шар таким же чином, посипте зверху натертим сиром, поставте лазанью запікатися в духовку при 180 градусах. В середньому час приготування займає близько півгодини. Готова лазіння повинна придбати апетитну золоту скоринку.