Капустяна лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна і ситна запіканка. Готую в духовці, як тільки з'являється перша досить зріла капуста. Родині дуже подобається.
Прекрасна запіканка. Підготуйте інгредієнти - капусту бланшувати, фарш змішайте з відвареним рисом, цибуля з морквою обсмажте, приготуйте соус бешамель. Коли підготовка буде закінчена, можна збирати нашу запіканку. Викладіть шарами в форму - капусту, фарш, морква з цибулею. Форму і останній шар змастіть соусом і потім повторіть шари. Зверху знову капуста. Оперувати лазанью в духовку на 45-50 хвилин, потім дайте її хвилин 10-15 відпочити і подайте на стіл. Смачного!
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Мал - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Капустяне листя - 8 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль, перець і цукор - За смаком
- Крем - За смаком (для подачі)
Капустяне листя бланшуйте в киплячій воді. Потріть сир, змішайте фарш з відвареним рисом. Подрібніть цибулю і моркву і обсмажте їх на сковороді, потім додайте томатну пасту і спеції, перемішайте і відставте з вогню.
Приготуйте соус бешамель - розтопіть масло, злегка обсмажте борошно, потім влийте молоко і, помішуючи, потримайте на слабкому вогні 3-5 хвилин до загустіння. Додайте сіль і спеції. Тепер зберемо нашу лазанью - змастіть форму для запікання соусом, викладіть капустяне листя.
Потім шар з фаршу.
Далі шар з моркви з цибулею, який змастіть соусом.
Потім знову капуста і повторіть попередні шари. Оперувати лазанью в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готової запіканці дайте хвилин 10-15 відпочити і подайте на стіл.