Рецепт Капустяна лазіння фото

Капустяна лазіння
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 4-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційна італійська лазіння, звичайно, готується не з капусти, але чому б не поекспериментувати? Слідуючи простим рецептом приготування капустяної лазаньї ви приготуєте дуже соковите, ароматне і ситне блюдо!

Опис приготування:

В дійсності, приготувати капустяну лазанью можна не тільки з фаршем, але і з грибами або сезонними овощамі- правда, в останньому випадку замість білого соусу має сенс використовувати томатний. А ось для капустяної лазаньї з м'ясом якнайкраще підійдуть сир, молоко і вершки - страва вийде дуже ніжним!

Великий качан капусти потрібно позбавити від качана і розібрати на листя. Найбільші, штук 15, опустити на пару хвилин в підсолений окріп. Потім обсушити, а решту листя дрібно нашаткувати.

Овочі очистити і дрібно нарізати 9морковь можна потерти на тертці). Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла - спочатку викладаємо цибулю, потім часник, потім морква, а слідом за ними відправляємо фарш. Смажимо кілька хвилин, потім додаємо нашатковану капусту. Солимо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.

Хвилин через 5 капусту вимикаємо, додаємо спеції. Перемішуємо.

У сковороді або сотейнику розтоплюємо пару ложок вершкового масла і пасеруємо в ньому борошно до золотистого кольору - тобто, буквально одну хвилину. Щоб не пересмажилася, постійно помішувати лопаткою.

Повільно вливаємо в сковороду молоко, солимо, доводимо до кипіння і, знову ж таки, постійно помішуючи, варимо хвилини 2-3, поки соус злегка не загусне.

Сир тремо на тертці.

Жароміцних форму змащуємо маслом. Викладаємо шар великих капустяного листя, намагаючись, щоб вони лягали внахлест.

На листя кладемо шар фаршу, разравниваем, поливаємо соусом і посипаємо сиром. Процедуру повторюємо ще раз. Всього маємо отримати 5 шарів - останній шар повинен бути капустяним.

Заливаємо лазанью залишками соусу, засипаємо сиром і ставимо в розігріту до 180С духовку.

Запікаємо 15-20 хвилин - доб утворення рум'яної скоринки сирної.

Готову лазанью нарізаємо порційними шматками прямо в формі і подаємо гарячою.

  • Капуста - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Фарш - 0, 5 кілограма
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Вершкове масло - 5-6 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Сир твердий - 250 грам
В дійсності, приготувати капустяну лазанью можна не тільки з фаршем, але і з грибами або сезонними овощамі- правда, в останньому випадку замість білого соусу має сенс використовувати томатний. А ось для капустяної лазаньї з м'ясом якнайкраще підійдуть сир, молоко і вершки - страва вийде дуже ніжним!

Великий качан капусти потрібно позбавити від качана і розібрати на листя. Найбільші, штук 15, опустити на пару хвилин в підсолений окріп. Потім обсушити, а решту листя дрібно нашаткувати.

Овочі очистити і дрібно нарізати 9морковь можна потерти на тертці). Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла - спочатку викладаємо цибулю, потім часник, потім морква, а слідом за ними відправляємо фарш. Смажимо кілька хвилин, потім додаємо нашатковану капусту. Солимо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.

Хвилин через 5 капусту вимикаємо, додаємо спеції. Перемішуємо.

У сковороді або сотейнику розтоплюємо пару ложок вершкового масла і пасеруємо в ньому борошно до золотистого кольору - тобто, буквально одну хвилину. Щоб не пересмажилася, постійно помішувати лопаткою.

Повільно вливаємо в сковороду молоко, солимо, доводимо до кипіння і, знову ж таки, постійно помішуючи, варимо хвилини 2-3, поки соус злегка не загусне.

Сир тремо на тертці.

Жароміцних форму змащуємо маслом. Викладаємо шар великих капустяного листя, намагаючись, щоб вони лягали внахлест.

На листя кладемо шар фаршу, разравниваем, поливаємо соусом і посипаємо сиром. Процедуру повторюємо ще раз. Всього маємо отримати 5 шарів - останній шар повинен бути капустяним.

Заливаємо лазанью залишками соусу, засипаємо сиром і ставимо в розігріту до 180С духовку.

Запікаємо 15-20 хвилин - доб утворення рум'яної скоринки сирної.

Готову лазанью нарізаємо порційними шматками прямо в формі і подаємо гарячою.

Схожі рецепти