Капустяна шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Класична шарлотка - це французький солодкий пиріг з яблук, білого хліба, заварного крему і лікеру. Пропоную вам оригінальний рецепт приготування капустяної шарлотки - зрозуміло, не солодким, але від цього не менш смачною!
Шарлотку можна приготувати практично з будь-якою начинкою - сиром і оливками, шпинатом і яйцем, копченим м'ясом або рибою. Але влітку, в сезон молодих овочів, гріх не приготувати капустяну шарлотку - легку, недорогу, просту у виконанні та дуже смачну!
Для того, щоб приготувати капустяну шарлотку, нам доведеться відокремити листя від качана будь-яким відомим способом і ошпарити їх окропом - листя старої капусти довелося б відварювати, але у молодої вони дуже ніжні, так що це не потрібно.
Відварюємо рис до готовності, але так, щоб він залишався трохи твердим всередині. Кладемо в рис шматочок вершкового масла, podsalivaem, перемішуємо.
Цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла. Додаємо фарш і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою буквально 5 хвилин. Потім кришку знімаємо і даємо повністю википіти рідини.
У злегка остиглий фарш вбиваємо яйця, кладемо тертий сир, Мал, дрібно посічену зелень, сіль і спеції, перемішуємо. Якщо в процесі відділення капустяного листя кілька штук порвалося - дрібно шаткуємо їх і з'єднуємо з цією масою.
Форму для шарлотки (або будь-яку іншу жароміцних форму з високими бортами) змащуємо маслом і вистилає капустяними листами. На них - частина начинки. Потім знову листя і так далі.
Останній шар повинен бути капустяний. Укладаємо поверх скибочки вершкового масла, за бажанням - присипаємо панірувальними сухарями і тертим сиром.
Випікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини. Якщо хочете, щоб шарлотка не тільки пропеклась, але і присмажилася - додайте температуру до 200С і готуйте ще хвилин 15.
Готову шарлотку ріжемо порційними шматками, як пиріг, і подаємо гарячою зі сметанним соусом.
- Капуста - 1 кілограм
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Мал - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Свіжа зелень - 30 грам (петрушка, кріп)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Koriandr - За смаком
Для того, щоб приготувати капустяну шарлотку, нам доведеться відокремити листя від качана будь-яким відомим способом і ошпарити їх окропом - листя старої капусти довелося б відварювати, але у молодої вони дуже ніжні, так що це не потрібно.
Відварюємо рис до готовності, але так, щоб він залишався трохи твердим всередині. Кладемо в рис шматочок вершкового масла, podsalivaem, перемішуємо.
Цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла. Додаємо фарш і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою буквально 5 хвилин. Потім кришку знімаємо і даємо повністю википіти рідини.
У злегка остиглий фарш вбиваємо яйця, кладемо тертий сир, Мал, дрібно посічену зелень, сіль і спеції, перемішуємо. Якщо в процесі відділення капустяного листя кілька штук порвалося - дрібно шаткуємо їх і з'єднуємо з цією масою.
Форму для шарлотки (або будь-яку іншу жароміцних форму з високими бортами) змащуємо маслом і вистилає капустяними листами. На них - частина начинки. Потім знову листя і так далі.
Останній шар повинен бути капустяний. Укладаємо поверх скибочки вершкового масла, за бажанням - присипаємо панірувальними сухарями і тертим сиром.
Випікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини. Якщо хочете, щоб шарлотка не тільки пропеклась, але і присмажилася - додайте температуру до 200С і готуйте ще хвилин 15.
Готову шарлотку ріжемо порційними шматками, як пиріг, і подаємо гарячою зі сметанним соусом.