Лазанья класична з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Сонячна, спекотна Італія подарувала кулінарному світу багато смачних страв з пасти. Одне з них - це лазіння. Широкі плоскі листи пасти прошаровують соусом "болоньєзе", соусом "бешамель", сир пармезан.
Розповідаю, як приготувати лазанью класичну з м'ясом. Це просто і дуже смачно! Спочатку приготуйте соус "болоньєзе" - м'ясний соус з яловичого фаршу, лука, томатного пюре. Потім - соус "бешамель" : заварний соус з борошна і молока. Ще нам знадобляться листи лазаньї і тертий пармезан. Плоскі листи пасти прошаровуються соусами, сиром і запікають у духовці.
- Фарш - 450 грам (яловичий)
- Цибуля - 2 штуки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Томатне пюре - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 40 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 350 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Лазанья - 5 штук (листи)
Підготуйте необхідні продукти.
Лук подрібніть, пассеруйте до м'якості на розігрітому оливковому маслі. Додайте м'ясний фарш, обсмажуйте фарш до рум'яної скоринки, постійно помішуючи, лопаткою розбиваючи його на дрібні шматочки.
Додайте томатне пюре, тушкуйте на середньому вогні до випаровування зайвої вологи.
Для соусу "бешамель" на розтопленому вершковому маслі обсмажте борошно до горіхового кольору, додайте мускатний горіх, влийте молоко тонкою цівкою, ретельно перемішайте до однорідності. Готуйте до загустіння соусу.
Духовку дозволите на 180 градусів. На дно форми для запікання викладіть трохи м'ясного соусу і соусу "бешамель" .
Тепер викладайте лазанью шарами: лист лазаньї, м'ясної соус, соус "бешамель", тертий пармезан. Намагайтеся добре змащувати краю лазаньї, щоб при випіканні вони добре просочувалися і не стали твердими.
Верх лазаньї посипте тертим пармезаном. Поставте запікатися в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
Остудіть готову лазанью протягом 10 хвилин, потім розріжте на порційні шматочки. Смачного!