Рецепт Лазанья класична з м'ясом фото

Лазанья класична з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Сонячна, спекотна Італія подарувала кулінарному світу багато смачних страв з пасти. Одне з них - це лазіння. Широкі плоскі листи пасти прошаровують соусом "болоньєзе", соусом "бешамель", сир пармезан.

Розповідаю, як приготувати лазанью класичну з м'ясом. Це просто і дуже смачно! Спочатку приготуйте соус "болоньєзе" - м'ясний соус з яловичого фаршу, лука, томатного пюре. Потім - соус "бешамель" : заварний соус з борошна і молока. Ще нам знадобляться листи лазаньї і тертий пармезан. Плоскі листи пасти прошаровуються соусами, сиром і запікають у духовці.

  • Фарш - 450 грам (яловичий)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Томатне пюре - 500 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 40 грам
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Пармезан - 100 грам
  • Лазанья - 5 штук (листи)
лазанья класична з м'ясом - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 2
Лук подрібніть, пассеруйте до м'якості на розігрітому оливковому маслі. Додайте м'ясний фарш, обсмажуйте фарш до рум'яної скоринки, постійно помішуючи, лопаткою розбиваючи його на дрібні шматочки.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 3
Додайте томатне пюре, тушкуйте на середньому вогні до випаровування зайвої вологи.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 4
Для соусу "бешамель" на розтопленому вершковому маслі обсмажте борошно до горіхового кольору, додайте мускатний горіх, влийте молоко тонкою цівкою, ретельно перемішайте до однорідності. Готуйте до загустіння соусу.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 5
Духовку дозволите на 180 градусів. На дно форми для запікання викладіть трохи м'ясного соусу і соусу "бешамель" .
лазанья класична з м'ясом - фото крок 6
Тепер викладайте лазанью шарами: лист лазаньї, м'ясної соус, соус "бешамель", тертий пармезан. Намагайтеся добре змащувати краю лазаньї, щоб при випіканні вони добре просочувалися і не стали твердими.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 7
Верх лазаньї посипте тертим пармезаном. Поставте запікатися в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
лазанья класична з м'ясом - фото крок 8
Остудіть готову лазанью протягом 10 хвилин, потім розріжте на порційні шматочки. Смачного!

Схожі рецепти