Ачма класична
(покроковий рецепт з фото)
Набуття - грузинське блюдо-випічка, яка, як і інші грузинські кулінарні шедеври, радує своєю пікантність і гостротою смаку. Приготування Ачми займе не дуже багато часу і не віднімає сил!
Напевно, ачма - це найсмачніший, соковитий і ніжний варіант хачапурі. Більшість вважає, що готувати ачму складно і довго. Пропоную вам рецепт, як приготувати ачму класичну "ледачу", це дуже швидко і просто. «Ледача» - тому що тісто ми не будемо готувати, а замінимо його тонким лавашем. Обов'язково спробуйте приготувати: тонкий-тонкий шар лаваша і багато-багато ніжного тягучого сиру.
- Тонкий лаваш - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Твердий сир - 150 грам
- Добре - 400 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Чорний мелений перець - - За смаком
1. У глибокій тарілочці збиваємо три яйця, додаємо кефір і пропущений через прес часник.
2. Обидва види сиру натремо на тертці.
3. Виливаємо яєчну суміш в сир (трохи твердого сиру залишимо для посипання).
4. Додаємо нарізану зелень.
5. У змащену маслом форму (деко) викладаємо лаваш таким чином, щоб у нього залишилися звисати краю. Викладаємо тонким шаром суміш з сиром, гарненько перчимо (не шкодуйте перцю, адже це грузинське блюдо).
6. Вкриваємо його зверху ще одним лавашем
7. Зверху намазуємо ще один шар сирної начинки, накриваємо звисали краями нижніх лавашей.
8. Змащуємо збитим яйцем. Прибираємо пиріг в духовку (180 градусів) хвилини 20. Далее достаем, трохи посипаємо сиром, що залишився і знову прибираємо в духовку при температурі 220 градусів до моменту утворення золотистої скоринки.
Подаємо до столу. Смачного!
Подаємо до столу. Смачного!