Рецепт Ачма класична фото

Ачма класична
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка

Набуття - грузинське блюдо-випічка, яка, як і інші грузинські кулінарні шедеври, радує своєю пікантність і гостротою смаку. Приготування Ачми займе не дуже багато часу і не віднімає сил!

Напевно, ачма - це найсмачніший, соковитий і ніжний варіант хачапурі. Більшість вважає, що готувати ачму складно і довго. Пропоную вам рецепт, як приготувати ачму класичну "ледачу", це дуже швидко і просто. «Ледача» - тому що тісто ми не будемо готувати, а замінимо його тонким лавашем. Обов'язково спробуйте приготувати: тонкий-тонкий шар лаваша і багато-багато ніжного тягучого сиру.


  • Тонкий лаваш - 3 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Твердий сир - 150 грам
  • Добре - 400 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Чорний мелений перець - - За смаком
ачма класична - фото крок 1
1. У глибокій тарілочці збиваємо три яйця, додаємо кефір і пропущений через прес часник.
ачма класична - фото крок 2
2. Обидва види сиру натремо на тертці.
ачма класична - фото крок 3
3. Виливаємо яєчну суміш в сир (трохи твердого сиру залишимо для посипання).
ачма класична - фото крок 4
4. Додаємо нарізану зелень.
ачма класична - фото крок 5
5. У змащену маслом форму (деко) викладаємо лаваш таким чином, щоб у нього залишилися звисати краю. Викладаємо тонким шаром суміш з сиром, гарненько перчимо (не шкодуйте перцю, адже це грузинське блюдо).
ачма класична - фото крок 6
6. Вкриваємо його зверху ще одним лавашем
ачма класична - фото крок 7
7. Зверху намазуємо ще один шар сирної начинки, накриваємо звисали краями нижніх лавашей.
ачма класична - фото крок 8
8. Змащуємо збитим яйцем. Прибираємо пиріг в духовку (180 градусів) хвилини 20. Далее достаем, трохи посипаємо сиром, що залишився і знову прибираємо в духовку при температурі 220 градусів до моменту утворення золотистої скоринки.
Подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти