Рецепт Лазанья з баклажанів з фаршем фото

Лазанья з баклажанів з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Лазанья з баклажанів з фаршем - це щось середнє між мусака і лазаньєю класичної. І те й інше дуже смачно, тому наш італійсько-грецька гібрид теж досить смачний, соковитий і улюблений.


Лазанья з баклажанів з фаршем готується близько півтори години. Листи лазаньї рекомендується опустити в киплячу воду на три хвилини, а потім відразу опустити в холодну. Помідори у власному соку розбийте блендером до однорідного стану, додайте спеції. Можна також додати зелень. Якщо не знайдете сир Рікотта, то використовуйте свіжий нежирний сир. Важливо, щоб він був не кислим. Успіхів і приємного апетиту!


  • Фарш - 800 грам
  • Баклажан - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Томати в соку - 400 зубчиків
  • Рікотта або сир - 500 грам
  • Пармезан - 12 склянок
  • Моцарелла - 100 грам
  • Листи лазаньї - 14 штук
  • Сіль, перець - За смаком
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 1
Баклажани обсмажте з цибулею і часником до напівготовності.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 2
Додайте фарш і розбиваючи лопаткою, заважайте поки не зникне червоний колір фаршу.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 3
Додайте подрібнені в блендері томати і 1/3 склянки води.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 4
Рікотту змішайте з 1/4 стек Пармезан, додайте спеції.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 5
В форму викладіть трохи м'ясного фаршу і накрийте листям лазаньї.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 6
На аркуші викладіть частина рікотти, зверху м'ясний фарш. Шари повторіть.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 7
Верхній шар накрийте листами і сиром, що залишився, посипте відкладеної частиною пармезану. Накрийте форму фольгою і випікайте в духовці і випікайте при 200 градусах 20 хвилин, потім фольгу зніміть і запікайте ще 15 хвилин.
лазанья з баклажанів з фаршем - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти