Лазанья з баклажанів з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья з баклажанів з фаршем - це щось середнє між мусака і лазаньєю класичної. І те й інше дуже смачно, тому наш італійсько-грецька гібрид теж досить смачний, соковитий і улюблений.
Лазанья з баклажанів з фаршем готується близько півтори години. Листи лазаньї рекомендується опустити в киплячу воду на три хвилини, а потім відразу опустити в холодну. Помідори у власному соку розбийте блендером до однорідного стану, додайте спеції. Можна також додати зелень. Якщо не знайдете сир Рікотта, то використовуйте свіжий нежирний сир. Важливо, щоб він був не кислим. Успіхів і приємного апетиту!
- Фарш - 800 грам
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Томати в соку - 400 зубчиків
- Рікотта або сир - 500 грам
- Пармезан - 12 склянок
- Моцарелла - 100 грам
- Листи лазаньї - 14 штук
- Сіль, перець - За смаком
Баклажани обсмажте з цибулею і часником до напівготовності.
Додайте фарш і розбиваючи лопаткою, заважайте поки не зникне червоний колір фаршу.
Додайте подрібнені в блендері томати і 1/3 склянки води.
Рікотту змішайте з 1/4 стек Пармезан, додайте спеції.
В форму викладіть трохи м'ясного фаршу і накрийте листям лазаньї.
На аркуші викладіть частина рікотти, зверху м'ясний фарш. Шари повторіть.
Верхній шар накрийте листами і сиром, що залишився, посипте відкладеної частиною пармезану. Накрийте форму фольгою і випікайте в духовці і випікайте при 200 градусах 20 хвилин, потім фольгу зніміть і запікайте ще 15 хвилин.
Смачного!