Квасоля по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Велика біла квасоля, запечена в томатному соусі з часником і чебрецем - це дуже смачна страва грецької кухні, яке легко повторити у себе на кухні.
Смачне і корисне блюдо, яке по-грецьки називається Gigantes plaki, відрізняється приголомшливим смаком як в гарячому, так і в холодному вигляді. Замочіть квасолю на ніч, відваріть на наступний день майже до готовності, змішайте з томатним соусом і відправте в духовку на 1 час. А детальніше, як приготувати квасоля по-грецьки, я розповім вам в своєму рецепті.
- Біла велика квасоля - 250 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Селера черешкова стебло - 2 штуки
- Томати у власному соку без шкірки - 500 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - За смаком
- Оливкова олія для смаження - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Петрушка свіжа - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Квасоля необхідно замочити напередодні ввечері у великому обсязі чистої холодної води.
На наступний день злийте воду, залийте квасолю свіжою водою так, щоб вона покривала боби на 5 см. Варіть квасолю 45 хвилин після закипання. Квасоля повинна бути приготовлена до стану "аль денте" . Воду після приготування квасолі збережіть.
У сковороді розігрійте оливкову олію і пасеруйте спочатку цибулю.
Потім додайте нарізану селеру. Готуйте до прозорості.
Коли овочі стануть м'якими, додайте корицю і часник, перемішайте і готуйте 1 хвилину.
Далі додайте нарізані помідори разом з соком. Додати сіль, поперчіть і додайте чебрець і цукор. Гасіть до тих пір, поки томатний соус не почне густіти.
Потім додайте відварну квасоля і перемішайте.
Квасоля з соусом перекладіть у форму для випічки, додайте трохи води, що залишилася після варіння квасолі.
Запікайте квасоля в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 годину. Подавайте зі свіжою петрушкою і сиром фета. Смачного!