Квашена капуста з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Улюбленець мільйонів, хрустка, соковита і дуже смачна квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах - прекрасний варіант закуски. Побалуйте себе смачною і корисною капусточкой!
Даний рецепт приготування квашеної капусти з журавлиною розрахований на досить великий обсяг інгредієнтів. Ви завжди можете взяти стільки, скільки вам потрібно. Процес сквашування займе від тижня до 11 днів, а зберігати готову капусту в холодильнику ви можете як мінімум пару місяців.
- Капуста - 5 кілограм
- Морква - 1.5-2 кілограма
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Журавлина - 300-400 грам
1. Очистіть вимиту заздалегідь морква.
2. Натріть її на середній або дрібній тертці.
3. З капусти зніміть верхні листочки. Не викидайте їх, промийте під проточною водою і залиште сушитися. Наріжте і викладіть капусту у велику миску.
4. Паралельно вимийте і відкиньте на друшляк ягоду, щоб пішла зайва рідина. Використовувати у цій простому рецептом квашеної капусти з журавлиною можна таку кількість ягід, яке здається вам більш доречним.
5. Підготуйте велику сіль.
6. І стільки ж цукру. Можете також додати духмяний перець горошком.
7. З'єднайте капусту, морква, цукор і сіль. Як слід перемішайте до однорідності.
8. Розімніть руками так, щоб з'явився сік.
9. Підготуйте контейнер або бочонок. Викладіть на дно заздалегідь обсушені листя. Потім - частина капусти, рівним шаром розподіліть ягоди.
10. Повторюйте шари до закінчення інгредієнтів. Зверху теж можна викласти листя, щоб квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах не заветрівается. Залиште її мінімум на 7 днів.
11. Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати квашену капусту з журавлиною, буде вам до смаку.
Смачного!
Смачного!