Рецепт Маринована капуста з журавлиною фото

Маринована капуста з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Ягоди, Капуста, Журавлина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування, Кисле

Любіть овочеві закуски? Тоді візьміть на замітку це нескладний варіант, як приготувати мариновану капусту з журавлиною і морквою. Дуже смачно, апетитно і зовсім нескладно.

Соковита, апетитна і яскрава маринована капуста з журавлиною в домашніх умовах стане відмінною закускою як вдома, так і на природі. Ягоди надають їй особливу кислинку і пікантність, а маринад робить капусту дуже хрусткою.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Морква - 1-2 штук
  • Журавлина - 40 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 0.5 склянки
  • Рослинна олія - 0.5 склянки
  • Вода - 1 літр
маринована капуста з журавлиною - фото крок 1
1. Очистіть капусту від верхнього листя і наріжте на 4-6 частин в залежності від розміру. Потім гострим ножем наріжте і викладіть в глибоку миску. При бажанні можна натерти капусту на шатківниці, проте не надто дрібно, щоб маринована капуста з журавлиною в домашніх умовах залишалася хрусткою.
маринована капуста з журавлиною - фото крок 2
2. Очистіть моркву. За допомогою ножа наріжте тонкими брусочками (можна і на тертці натерти, але шматочками буде гарніше). У рецепті приготування маринованої капусти з журавлиною використовуйте 1-3 моркви за смаком.
маринована капуста з журавлиною - фото крок 3
3. Паралельно можна зайнятися маринадом. Пропорції використовуваних інгредієнтів вказані умовно, так що при бажанні можна використовувати більше цукру і зовсім небагато оцту, наприклад. З'єднайте в каструлі воду, сіль і цукор. Влийте рослинне масло, і поставте на вогонь. Маринад повинен закипіти, а цукор - повністю розчинитися. Потім додайте оцет і (при бажанні) лавровий лист і запашний перець. Зніміть з вогню, дайте трохи охолоне.
маринована капуста з журавлиною - фото крок 4
4. З'єднайте капусту з морквою. Часник може додати пікантності. Всипте журавлину. З ягодами важливо не перестаратися. На кожен кілограм капусти додайте буквально жменю.
маринована капуста з журавлиною - фото крок 5
5. Залишилася справа за малим - залити капусту маринадом, поставити під прес і почекати хоча б пару днів. Втім, спробувати капусту можна вже через добу (за потреби). Дуже яскрава закуска до вашого столу готова!

Схожі рецепти