Маринована капуста з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Любіть овочеві закуски? Тоді візьміть на замітку це нескладний варіант, як приготувати мариновану капусту з журавлиною і морквою. Дуже смачно, апетитно і зовсім нескладно.
Соковита, апетитна і яскрава маринована капуста з журавлиною в домашніх умовах стане відмінною закускою як вдома, так і на природі. Ягоди надають їй особливу кислинку і пікантність, а маринад робить капусту дуже хрусткою.
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Журавлина - 40 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 0.5 склянки
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Вода - 1 літр
1. Очистіть капусту від верхнього листя і наріжте на 4-6 частин в залежності від розміру. Потім гострим ножем наріжте і викладіть в глибоку миску. При бажанні можна натерти капусту на шатківниці, проте не надто дрібно, щоб маринована капуста з журавлиною в домашніх умовах залишалася хрусткою.
2. Очистіть моркву. За допомогою ножа наріжте тонкими брусочками (можна і на тертці натерти, але шматочками буде гарніше). У рецепті приготування маринованої капусти з журавлиною використовуйте 1-3 моркви за смаком.
3. Паралельно можна зайнятися маринадом. Пропорції використовуваних інгредієнтів вказані умовно, так що при бажанні можна використовувати більше цукру і зовсім небагато оцту, наприклад. З'єднайте в каструлі воду, сіль і цукор. Влийте рослинне масло, і поставте на вогонь. Маринад повинен закипіти, а цукор - повністю розчинитися. Потім додайте оцет і (при бажанні) лавровий лист і запашний перець. Зніміть з вогню, дайте трохи охолоне.
4. З'єднайте капусту з морквою. Часник може додати пікантності. Всипте журавлину. З ягодами важливо не перестаратися. На кожен кілограм капусти додайте буквально жменю.
5. Залишилася справа за малим - залити капусту маринадом, поставити під прес і почекати хоча б пару днів. Втім, спробувати капусту можна вже через добу (за потреби). Дуже яскрава закуска до вашого столу готова!