Курячі тефтелі під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш стіл. М'ясо виходить ніжним і соковитим, а вершковий соус ароматним. Рекомендується подавати з будь-яким гарніром і свіжими овочами. Спробуйте - це смачно!
До вашої уваги, класичний рецепт приготування курячих тефтелей під вершковим соусом. Щоб вершковий соус отримав необхідний приємний аромат, рекомендую, по можливості використовувати сир "маасдам" . Як гарнір до тефтелі, підійде гречка, рис або відварну картоплю. Із вказаної кількості інгредієнтів можна легко приготувати вечерю на 6-8 персон. Удачі в приготуванні і гарного вечора!
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Печиво - 1 штука
- Вершки - 500 мілілітрів(15%-20%)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Молоко - 1/2 склянки
- Сир твердий - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - 1 За смаком (кріп або петрушка)
Замочіть булочку в молоці.
Наріжте дрібно цибулю.
Куряче філе пропустите через м'ясорубку.
Тепер змішайте фарш, цибуля і булочку (попередньо її віджавши)
Приправити сіллю і poperčite.
Все ретельно перемішайте.
З отриманого фаршу сформуйте тефтелі.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо тефтелі. Запікати 15-20 хвилин, температура 180- градусів.
Дрібно порубати часник.
Наріжте зелень.
Сир натріть на дрібній тертці.
Змішайте сир, часник і зелень.
Додайте вершки, все ретельно перемішайте.
Дістаньте тефтелі з духовки і залийте їх вершковим соусом.
Запікайте блюдо в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів.
Готово! Смачного!