Курка каррі від Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Курка - це досить часте блюдо на нашому столі, рецептів приготування якої дуже багато. Пропоную приготувати курку карі від Джеймі Олівера. Готується курочка максимально просто і швидко.
Опис приготування:
Рецепт з рубрики"Бюджетні страви" . Курка попередньо обсмажується, а потім гаситься в соусі карі, який ми приготуємо самостійно. Інгредієнти прості, головне заздалегідь запастися необхідними спеціями. Підійде будь-яка частина курки, у мене стегно, але можна взяти навіть готове філе. Рецепт трохи адаптувала - прибрала з інгредієнтів червоний пекучий перець, мої гостре не надто їдять. Якщо ви любите гостру кухню, то сміливо додавайте пекучий перчик, головне не перестаратися! Подаємо курочку самостійно або з гарніром, ідеально підійде рис. М'ясо виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним, буквально тане в роті! Спробуйте!
- Курка - 1 кілограм (будь-яка частина)
- Перець солодкий - 1 штука (бажано жовтий)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Помідори - 2 штуки
- Імбир - 1 частина(2 см)
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Зніміть з стегон шкурку (по бажанню), розріжте кожне на дві частини, натріть сіллю і обсмажте на сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки.
Перекладіть курку на тарілку, а на цій же сковороді обсмажте нарізану кубиками цибулю і перець.
Додайте подрібнений ножем часник і тертий на дрібній тертці імбир. Обсмажуйте всі разом пару хвилин.
Помідори натріть на тертці і додайте м'якоть до обсмаженою овочам. Додайте також спеції і сіль за смаком. Гасіть кілька хвилин.
Налийте приблизно склянку окропу і прокип'ятіть соус близько 5 хвилин.
Покладіть обсмажену курку в соус каррі і тушкуйте на невеликому вогні близько 20-30 хвилин.
Курка каррі від Джеймі Олівера готова. Смачного!