Кухня моя улюблена
(покроковий рецепт з фото)
Кухня моя улюблена - бразильський рибний суп. Основні інгредієнти супу Мокека - гарячкові файл, овочі (помідор, перець, цибуля) і… кокосове молоко. Екзотика, в загальному Обіцяю, буде не тільки смачно, але і весело!
Бразильський рибний суп Мокека (тушковане м'ясо) створений спеціально для гурманів, вегетаріанців і любителів екстравагантної кухні. Мокека готується досить просто, швидко і невимушено, протягом 30 хвилин, але радістю заряджає на весь день вперед! Суп російській людині здасться екзотичним, проте в Бразилії це - дуже популярне і широко поширене блюдо, тобто - їдять люди, і подобається їм Моїй родині теж подобається - не дуже часто, але готуємо. Благо рецепт Мокека дуже простий. Сподіваюся, цей бразильський рибний суп вам сподобається!
- Свіже філе тріски - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелений болгарський перець - 1/2 штуки
- Червоний болгарський перець - 1/2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Солодка паприка - 2 чайних ложки
Філе тріски нарізаємо шматочками, солимо перчимо і поливаємо соком лимона. Ми залишаємо настоюватися, а поки займемося іншими продуктами.
Дрібно ріжемо цибулю і соломкою нарізаємо перці.
У товстостінну сковорідку наливаємо масло і обсмажуємо в ній цибулю і перець.
Поки обсмажуються овочі, нарізаємо помідори
Помідори додаємо в сковорідку, перемішуємо.
Овочі постійно помішуючи, обсмажуємо близько 10 хвилин на невеликому вогні. Потім половину овочів викладаємо на тарілку і закладаємо рибу.
Зверху укладаємо тільки що витягнуті овочі. Ось такий маневр
Заливаємо кокосовим молоком, додаємо солодку паприку. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і Томім близько 15-20 хвилин.
Потім пробуємо. Якщо потрібно додаємо солі, лимонного соку і готово!
Суп Мокека подаємо з окремо відвареним рисом і білим французьким хлібом. Смачного!