Цукрове печиво «улюблена»
(покроковий рецепт з фото)
Основа цього печива - розсипчасте пісочне тісто, хрустке і легке. А зробити печиво солодким допоможе цукрова панірування. Використовуйте фігурні вирубки для печива, щоб зробити його забавним!
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як легко приготувати "цукрове печиво" . Нічого складного немає: потрібно зробити пісочне тісто, розкачати його тонко, вирізати печиво і обваляти його в цукрі, трохи придавлюючи долонею кожну фігурку, щоб цукор трохи вдавився, тоді він не буде струшіваться після випікання. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника або потримайте трохи на батареї, можна розігріти його в мікрохвильовці, але не повністю. Хай щастить!
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач тіста - 0, 25 чайних ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. З'єднайте пшеничне борошно з крохмалем і розпушувачем тесту, перемішайте.
3. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукровою пудрою і яєчним жовтком. Перемішайте.
4. Вводите борошно невеликими порціями, кожен раз добре перемішуючи тісто ложкою, поки вся борошно не буде в тесті. В кінці вимішайте тісто руками.
5. Виходить щільний, але пластичний колобок.
6. Оберніть його плівкою або пакетом, покладіть в холодильник на 15 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай прогрівається.
Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай прогрівається.
7. Притрусіть стіл трохи борошном. Покладіть грудку тіста, качалкою розкачати, товщина 5-6 мм.
8. Фігурними вирубками видавлюйте печиво або вирізуйте звичайним склянкою. Обвалюють у цукрі з двох сторін, можна додати до нього трохи ванільного цукру для аромату.
9. Викладайте печиво на пергамент або силіконовий килимок, випікайте кожну партію по 15 хвилин або до золотистого кольору.
10. Цукрове печиво готове.
11. Зберігайте готове печиво в щільно закритій тарі або паперовому пакеті.