М'яке цукрове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Печиво класне і готується надзвичайно просто. Ви можете зробити його більш хрустким, але мені подобається ось таке тонке, але м'яке. Для вас відмінний рецепт, як приготувати м'яке цукрове печиво.
Опис приготування:
Таке печиво навряд чи приготують до свята, а ось в звичайний день це відмінне ласощі. Воно довго залишається свіжим, його можна взяти з собою в якості перекусу. Подавайте печиво після охолодження. Розкачайте пласт тіста, виріжте різні форми або сформуйте невеликі кульки, потім притисніть кожен дном склянки.
- Вершкове масло - 230 грам
- Білий цукор - 300 грам
- Коричневий цукор - 55 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 315 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього білий (200 грам) і коричневий цукор, ванільний екстракт. Змішайте інгредієнти до утворення однорідної маси.
2. Вбийте куряче яйце і знову перемішайте. Додайте борошно, розпушувач, сіль і ще раз перемішайте. Надішліть тісто мінімум на 1 час в холодильник, можна на ніч.
3. Відокремте невеликий шматочок від загальної маси і сформуйте з нього кульку, обваляйте кожен кульку в останньому цукрі, викладіть на деко.
4. Притисніть кожен кульку дном склянки, посипте кожне печиво цукром.
5. Запікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці 11-15 хвилин.
6. Перекладіть печиво на решітку і залиште на 10 хвилин. Готове печиво можна зберігати в контейнері близько 5 днів.