Рецепт М'яке цукрове печиво фото

М'яке цукрове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Печиво класне і готується надзвичайно просто. Ви можете зробити його більш хрустким, але мені подобається ось таке тонке, але м'яке. Для вас відмінний рецепт, як приготувати м'яке цукрове печиво.

Опис приготування:

Таке печиво навряд чи приготують до свята, а ось в звичайний день це відмінне ласощі. Воно довго залишається свіжим, його можна взяти з собою в якості перекусу. Подавайте печиво після охолодження. Розкачайте пласт тіста, виріжте різні форми або сформуйте невеликі кульки, потім притисніть кожен дном склянки.

  • Вершкове масло - 230 грам
  • Білий цукор - 300 грам
  • Коричневий цукор - 55 грам
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 315 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
м'яке цукрове печиво - фото крок 1
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього білий (200 грам) і коричневий цукор, ванільний екстракт. Змішайте інгредієнти до утворення однорідної маси.
м'яке цукрове печиво - фото крок 2
2. Вбийте куряче яйце і знову перемішайте. Додайте борошно, розпушувач, сіль і ще раз перемішайте. Надішліть тісто мінімум на 1 час в холодильник, можна на ніч.
м'яке цукрове печиво - фото крок 3
3. Відокремте невеликий шматочок від загальної маси і сформуйте з нього кульку, обваляйте кожен кульку в останньому цукрі, викладіть на деко.
м'яке цукрове печиво - фото крок 4
4. Притисніть кожен кульку дном склянки, посипте кожне печиво цукром.
м'яке цукрове печиво - фото крок 5
5. Запікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці 11-15 хвилин.
м'яке цукрове печиво - фото крок 6
6. Перекладіть печиво на решітку і залиште на 10 хвилин. Готове печиво можна зберігати в контейнері близько 5 днів.

Схожі рецепти