М'яке цукрове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Печиво класне і готується надзвичайно просто. Ви можете зробити його більш хрустким, але мені подобається ось таке тонке, але м'яке. Для вас відмінний рецепт, як приготувати м'яке цукрове печиво.
Таке печиво навряд чи приготують до свята, а ось в звичайний день це відмінне ласощі. Воно довго залишається свіжим, його можна взяти з собою в якості перекусу. Подавайте печиво після охолодження. Розкачайте пласт тіста, виріжте різні форми або сформуйте невеликі кульки, потім притисніть кожен дном склянки.
- Вершкове масло - 230 грам
- Білий цукор - 300 грам
- Коричневий цукор - 55 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 315 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього білий (200 грам) і коричневий цукор, ванільний екстракт. Змішайте інгредієнти до утворення однорідної маси.
2. Вбийте куряче яйце і знову перемішайте. Додайте борошно, розпушувач, сіль і ще раз перемішайте. Надішліть тісто мінімум на 1 час в холодильник, можна на ніч.
3. Відокремте невеликий шматочок від загальної маси і сформуйте з нього кульку, обваляйте кожен кульку в останньому цукрі, викладіть на деко.
4. Притисніть кожен кульку дном склянки, посипте кожне печиво цукром.
5. Запікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці 11-15 хвилин.
6. Перекладіть печиво на решітку і залиште на 10 хвилин. Готове печиво можна зберігати в контейнері близько 5 днів.