Рецепт М'яке цукрове печиво фото

М'яке цукрове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Печиво класне і готується надзвичайно просто. Ви можете зробити його більш хрустким, але мені подобається ось таке тонке, але м'яке. Для вас відмінний рецепт, як приготувати м'яке цукрове печиво.

Таке печиво навряд чи приготують до свята, а ось в звичайний день це відмінне ласощі. Воно довго залишається свіжим, його можна взяти з собою в якості перекусу. Подавайте печиво після охолодження. Розкачайте пласт тіста, виріжте різні форми або сформуйте невеликі кульки, потім притисніть кожен дном склянки.

  • Вершкове масло - 230 грам
  • Білий цукор - 300 грам
  • Коричневий цукор - 55 грам
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 315 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
м'яке цукрове печиво - фото крок 1
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього білий (200 грам) і коричневий цукор, ванільний екстракт. Змішайте інгредієнти до утворення однорідної маси.
м'яке цукрове печиво - фото крок 2
2. Вбийте куряче яйце і знову перемішайте. Додайте борошно, розпушувач, сіль і ще раз перемішайте. Надішліть тісто мінімум на 1 час в холодильник, можна на ніч.
м'яке цукрове печиво - фото крок 3
3. Відокремте невеликий шматочок від загальної маси і сформуйте з нього кульку, обваляйте кожен кульку в останньому цукрі, викладіть на деко.
м'яке цукрове печиво - фото крок 4
4. Притисніть кожен кульку дном склянки, посипте кожне печиво цукром.
м'яке цукрове печиво - фото крок 5
5. Запікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці 11-15 хвилин.
м'яке цукрове печиво - фото крок 6
6. Перекладіть печиво на решітку і залиште на 10 хвилин. Готове печиво можна зберігати в контейнері близько 5 днів.

Схожі рецепти