Рецепт Çayhanskiy кухня фото

Çayhanskiy кухня
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Плов
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це святковий плов, до приготування якого раніше спочатку не допускалася жінка. Справжній Чайханскій плов готують тільки з ферганського рису"девзіра" .

Кількість порцій: 6
  • Рис"девзіра" - 500 грам (його можна купити, наприклад на Дорогомиловском ринку або в інтернеті)
  • Курдючний жир - 200 грам
  • М'ясо молодого баранчика - 700 грам
  • Жовта морквина - 300 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Барбарис - 50 грам
  • Сіль, спеції, перець горошком - За смаком
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Середній гостроти стручок червоного перцю - 1 штука (стручок перцю повинен бути цілим, НЕ надірваним; за цим треба стежити і в процесі приготування. Якщо стручок порветься, то вся гострота перцю перекочує в рис і Вашій плову хана)
  • Вода - 0, 5 L
  • Рослинна олія (rafinirovannoe) - 50 грам
Çayhanskiy кухня - фото крок 1
Отже, давайте готувати Чайханскій плов!
Çayhanskiy кухня - фото крок 2
Розтоплюємо курдючний жир в казані. Вогонь вище середнього. = Шкварки з казана, коли жир витопиться, видаляємо, і…
Çayhanskiy кухня - фото крок 3
… посипаємо сіллю, і їмо з цибулею. Дуже смачно!
А приготування плову, сам по собі процес довгий, тому треба підкріпитися. Podkreplyaemsya.
Çayhanskiy кухня - фото крок 4
Десь в сторонці, Ви повинні промити рис і
Покласти його в воду - насититися вологою.
Çayhanskiy кухня - фото крок 5
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору.
Çayhanskiy кухня - фото крок 6
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору
Çayhanskiy кухня - фото крок 7
Коли м'ясо трохи обжарится, починаємо викладати морквину - поетапно.
Çayhanskiy кухня - фото крок 8
Поетапно значить - трохи виклали і перемішали.
Потім ще трохи виклали - і знову перемішали.
Çayhanskiy кухня - фото крок 9
Наливаємо в казан воду (0, 5L), викладаємо зверху головку часнику і стручок перцю; накриваємо центральну частину чимось і йдемо пити чай, спілкуватися та інше - приблизно хвилин на 30-ть.
Çayhanskiy кухня - фото крок 10
Повертаємося, я бачу, що у нас в казані
Вже шкворчит така ось апетитна штука.
Çayhanskiy кухня - фото крок 11
Тепер, знімаємо ковпак, виймаємо часник і перець, посипаємо спеціями
(зіра, наприклад)
Çayhanskiy кухня - фото крок 12
Висипаємо рис
Çayhanskiy кухня - фото крок 13
У нас вітрилах - багато води. Накриваємо плов кришкою на 5 хвилин, потім відкриваємо перемішуємо АКУРАТНО, НЕ TROGAYA порожній простір DNE сказав. Накриваємо знову, потім знову перемішуємо, поки не увариться вся волога в нашому плові.
Çayhanskiy кухня. Справжній. Ташкентський рецепт в наших фотографіях, історіях і описі.
Çayhanskiy кухня - фото крок 14
Має вийти щось навроде такого. Золотисто-коричневе, ароматне, м-м-м.
Але плов - ще не готовий!
Çayhanskiy кухня - фото крок 15
Знову накриваємо його кришкою - тепер уже великий.
І залишаємо на повільному вогні хвилин на 20-25.
Çayhanskiy кухня - фото крок 16
Потім ретельно перемішуємо і розрівнюємо - наш чайханскій шедевр готовий.
Çayhanskiy кухня - фото крок 17
Викладаємо перемішаний плов на лягаю - блюдо під плов.
І починаємо насолоджуватися.