Çayhanskiy кухня
(покроковий рецепт з фото)
Це святковий плов, до приготування якого раніше спочатку не допускалася жінка. Справжній Чайханскій плов готують тільки з ферганського рису "девзіра" .
Кількість порцій: 6
- Рис "девзіра" - 500 грам (його можна купити, наприклад на Дорогомиловском ринку або в інтернеті)
- Курдючний жир - 200 грам
- М'ясо молодого баранчика - 700 грам
- Жовта морквина - 300 грам
- Цибуля - 150 грам
- Барбарис - 50 грам
- Сіль, спеції, перець горошком - За смаком
- Голівка часнику - 1 штука
- Середній гостроти стручок червоного перцю - 1 штука (стручок перцю повинен бути цілим, НЕ надірваним; за цим треба стежити і в процесі приготування. Якщо стручок порветься, то вся гострота перцю перекочує в рис і Вашій плову хана)
- Вода - 0, 5 L
- Рослинна олія (rafinirovannoe) - 50 грам
Отже, давайте готувати Чайханскій плов!
Розтоплюємо курдючний жир в казані. Вогонь вище середнього. = Шкварки з казана, коли жир витопиться, видаляємо, і…
… посипаємо сіллю, і їмо з цибулею. Дуже смачно!
А приготування плову, сам по собі процес довгий, тому треба підкріпитися. Podkreplyaemsya.
А приготування плову, сам по собі процес довгий, тому треба підкріпитися. Podkreplyaemsya.
Десь в сторонці, Ви повинні промити рис і
Покласти його в воду - насититися вологою.
Покласти його в воду - насититися вологою.
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору.
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору
Коли м'ясо трохи обжарится, починаємо викладати морквину - поетапно.
Поетапно значить - трохи виклали і перемішали.
Потім ще трохи виклали - і знову перемішали.
Потім ще трохи виклали - і знову перемішали.
Наливаємо в казан воду (0, 5L), викладаємо зверху головку часнику і стручок перцю; накриваємо центральну частину чимось і йдемо пити чай, спілкуватися та інше - приблизно хвилин на 30-ть.
Повертаємося, я бачу, що у нас в казані
Вже шкворчит така ось апетитна штука.
Вже шкворчит така ось апетитна штука.
Тепер, знімаємо ковпак, виймаємо часник і перець, посипаємо спеціями
(зіра, наприклад)
(зіра, наприклад)
Висипаємо рис
У нас вітрилах - багато води. Накриваємо плов кришкою на 5 хвилин, потім відкриваємо перемішуємо АКУРАТНО, НЕ TROGAYA порожній простір DNE сказав. Накриваємо знову, потім знову перемішуємо, поки не увариться вся волога в нашому плові.
Çayhanskiy кухня. Справжній. Ташкентський рецепт в наших фотографіях, історіях і описі.
Çayhanskiy кухня. Справжній. Ташкентський рецепт в наших фотографіях, історіях і описі.
Має вийти щось навроде такого. Золотисто-коричневе, ароматне, м-м-м.
Але плов - ще не готовий!
Але плов - ще не готовий!
Знову накриваємо його кришкою - тепер уже великий.
І залишаємо на повільному вогні хвилин на 20-25.
І залишаємо на повільному вогні хвилин на 20-25.
Потім ретельно перемішуємо і розрівнюємо - наш чайханскій шедевр готовий.
Викладаємо перемішаний плов на лягаю - блюдо під плов.
І починаємо насолоджуватися.
І починаємо насолоджуватися.