Рецепт Çayhanskiy кухня фото

Çayhanskiy кухня
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви, Плов

Це святковий плов, до приготування якого раніше спочатку не допускалася жінка. Справжній Чайханскій плов готують тільки з ферганського рису "девзіра" .

Кількість порцій: 6
  • Рис "девзіра" - 500 грам (його можна купити, наприклад на Дорогомиловском ринку або в інтернеті)
  • Курдючний жир - 200 грам
  • М'ясо молодого баранчика - 700 грам
  • Жовта морквина - 300 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Барбарис - 50 грам
  • Сіль, спеції, перець горошком - За смаком
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Середній гостроти стручок червоного перцю - 1 штука (стручок перцю повинен бути цілим, НЕ надірваним; за цим треба стежити і в процесі приготування. Якщо стручок порветься, то вся гострота перцю перекочує в рис і Вашій плову хана)
  • Вода - 0, 5 L
  • Рослинна олія (rafinirovannoe) - 50 грам
Çayhanskiy кухня - фото крок 1
Отже, давайте готувати Чайханскій плов!
Çayhanskiy кухня - фото крок 2
Розтоплюємо курдючний жир в казані. Вогонь вище середнього. = Шкварки з казана, коли жир витопиться, видаляємо, і…
Çayhanskiy кухня - фото крок 3
… посипаємо сіллю, і їмо з цибулею. Дуже смачно!
А приготування плову, сам по собі процес довгий, тому треба підкріпитися. Podkreplyaemsya.
Çayhanskiy кухня - фото крок 4
Десь в сторонці, Ви повинні промити рис і
Покласти його в воду - насититися вологою.
Çayhanskiy кухня - фото крок 5
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору.
Çayhanskiy кухня - фото крок 6
В розтоплений жир кладемо цибулю кільцями і обсмажуємо до золотистого кольору
Çayhanskiy кухня - фото крок 7
Коли м'ясо трохи обжарится, починаємо викладати морквину - поетапно.
Çayhanskiy кухня - фото крок 8
Поетапно значить - трохи виклали і перемішали.
Потім ще трохи виклали - і знову перемішали.
Çayhanskiy кухня - фото крок 9
Наливаємо в казан воду (0, 5L), викладаємо зверху головку часнику і стручок перцю; накриваємо центральну частину чимось і йдемо пити чай, спілкуватися та інше - приблизно хвилин на 30-ть.
Çayhanskiy кухня - фото крок 10
Повертаємося, я бачу, що у нас в казані
Вже шкворчит така ось апетитна штука.
Çayhanskiy кухня - фото крок 11
Тепер, знімаємо ковпак, виймаємо часник і перець, посипаємо спеціями
(зіра, наприклад)
Çayhanskiy кухня - фото крок 12
Висипаємо рис
Çayhanskiy кухня - фото крок 13
У нас вітрилах - багато води. Накриваємо плов кришкою на 5 хвилин, потім відкриваємо перемішуємо АКУРАТНО, НЕ TROGAYA порожній простір DNE сказав. Накриваємо знову, потім знову перемішуємо, поки не увариться вся волога в нашому плові.
Çayhanskiy кухня. Справжній. Ташкентський рецепт в наших фотографіях, історіях і описі.
Çayhanskiy кухня - фото крок 14
Має вийти щось навроде такого. Золотисто-коричневе, ароматне, м-м-м.
Але плов - ще не готовий!
Çayhanskiy кухня - фото крок 15
Знову накриваємо його кришкою - тепер уже великий.
І залишаємо на повільному вогні хвилин на 20-25.
Çayhanskiy кухня - фото крок 16
Потім ретельно перемішуємо і розрівнюємо - наш чайханскій шедевр готовий.
Çayhanskiy кухня - фото крок 17
Викладаємо перемішаний плов на лягаю - блюдо під плов.
І починаємо насолоджуватися.