Креветки в соєво-лимонному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Креветки і так для мене смачні, навіть без соусу і маринаду. Хоча зі мною багато посперечаються. Тому із задоволенням готую їх по-різному: і так, і так. Сьогодні вибір припав на азіатський стиль. Спробуємо!
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати креветки в соєво-лимонному маринаді. Найскладніше заняття тут - почистити морепродукти. В іншому все дії зрозумілі і прості. Тільки врахуйте заздалегідь, що страва повинна маринуватися мінімум 3 годину. Але зате після цього все буде швидко обсмажувати. На гарнір подавайте рис.
- Вода - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Великі креветки - 24 штук
- Лимон - 1 штука
- Чебрець свіжий, гілочка - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
1. Підготуйте креветки. Промийте їх. Потім видаліть голову і хвіст. Приберіть панцир. Надрезав спинку, видаліть вену. Ще раз промийте морепродукти.
2. Змішайте воду з соєвим соусом.
3. У щільний закривається пакет викладіть нарізаний часник.
4. Туди ж вичавіть сік лимона, а також натріть його цедру.
5. Влийте воду з соусом і нарвіть чебрець.
6. Потім викладіть креветки. Струсіть їх. Закрийте щільно пакет. Залиште морепродукти маринуватися на 3 години в холодильнику.
7. Після цього обсмажте креветки на розігрітій гриль-сковороді без масла. Насолоджуйтесь!