Курка запечена в лимонному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Курку запечену в лимонному маринаді ви можете не встигнути спробувати, якщо компанія буде велика. Якось швидко вона розлітається з блюда, краще зробіть її спеціально для себе і насолоджуйтеся!
Курка запечена в лимонному маринаді подається з овочами, які перебували разом з нею. Для мене цікаво в цьому рецепті то, що можна натерту маринадом курку не витримують якийсь час, а навпаки відправити в розпечену до 230 градусів піч на 15 хвилин. А потім дістати її, укласти овочі, змащені спеціями і маслом і запікати знизивши температуру. Ось така смачна курка запечена в лимонному маринаді чекає вашої уваги! Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Трави - 1 Ст. Ложка (по 1 ст. L. Шавлія, петрушку, розмарин, чебрець)
- Оливкова олія - 13 склянок
- Овочі - 1 За смаком
- Сіль, перець - 1 За смаком
Курку помити і обсушити.
У миску натерти цедру лимона і вичавити сік.
Додати гірчицю.
Додати дрібно порізаний часник і сіль з перцем.
Додати масло і перемішати.
Трави дрібно порізати і додати в маринад.
Обережно відокремте шкіру і розподіліть ложку маринаду на грудку.
Натріть нутрощі курки маринадом.
Вичавіть всередину курки сік і покладіть половинку лимона.
Натріть курку зверху.
Підготуйте овочі.
Курку покладіть на порізані крупно овочі і запікайте.
Смажте при 180 градусах півтори години.