Рецепт Курка в лимонному соусі по-китайськи фото

Курка в лимонному соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Лимон , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Щоб полюбити це блюдо, не обов'язково бути любителем китайської кухні. Ніжну курячу грудку в хрусткій паніровці, та ще й під ароматним лимонним соусом полюбить кожен! Так що обов'язково пробуйте!

Опис приготування:

Курка в лимонному соусі по-китайськи - це дуже смачна страва, яке стане ідеальною закускою до пива і навіть до вина. Звичайно, до такої страви не підійдуть такі гарніри, як картопляне пюре або каші. Але в поєднанні з легким овочевим салатом курка в лимонному соусі по-китайськи ідеально підійде для посиденьок з друзями. Отже, записуйте мій рецепт, як приготувати курку в лимонному соусі по-китайськи.

  • Куряча грудка - 300 грам
  • Лимон - 1 штука (великий)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне рафіноване - 500 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 100 мілілітрів
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Заголовок Бондюель - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 2
Курячі грудки промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Поріжте на невеликі довгасті шматочки.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 3
Складіть шматочки курки в глибоку миску, додайте часник, пропущений через прес, цедру половини лимона, трохи солі і перцю, соєвий соус.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 4
Гарненько все перемішайте і залиште хвилин на 10, щоб курочка встигла злегка промаринуватися.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 5
Підготуйте тим часом все для панірування: злегка збийте яйця, в окремі мисочки насипте борошна і панірувальних сухарів. Шматочки курки умочіть спочатку в борошно, а потім в яйця і в кінці - в панірувальні сухарі.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 6
У невеликій толстодонной каструльці розігрійте рослинне масло, обсмажте в ньому курочку в паніровці до золотистої скоринки. На це піде всього кілька хвилин. Не бійтеся, що шматочки курки залишаться сирими, вони прекрасно встигнуть прожаритися.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 7
Готові шматочки курки викладайте на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 8
Приготуйте соус для курки, його можна готувати в сковороді або в маленькому сотейнику. Курячий бульйон змішайте з цедрою половини лимона і соком цілого лимона. Додайте цукор і уварюють на повільному вогні 5 хвилин.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 9
Потім додайте 1 ст. Ложку води і кукурудзяну муку. Готуйте ще кілька хвилин, поки соус не загусне. Він вийшов одночасно і рідким, і в'язким, дуже яскравим і блискучим.
курка в лимонному соусі по-китайськи - фото крок 10
Полийте отриманим соусом обсмажені шматочки курки. Вид, як вони відразу заблищали? Дуже апетитно, Чи не справедливість? І смачно! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти