Курка в лимонному соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Щоб полюбити це блюдо, не обов'язково бути любителем китайської кухні. Ніжну курячу грудку в хрусткій паніровці, та ще й під ароматним лимонним соусом полюбить кожен! Так що обов'язково пробуйте!
Курка в лимонному соусі по-китайськи - це дуже смачна страва, яке стане ідеальною закускою до пива і навіть до вина. Звичайно, до такої страви не підійдуть такі гарніри, як картопляне пюре або каші. Але в поєднанні з легким овочевим салатом курка в лимонному соусі по-китайськи ідеально підійде для посиденьок з друзями. Отже, записуйте мій рецепт, як приготувати курку в лимонному соусі по-китайськи.
- Куряча грудка - 300 грам
- Лимон - 1 штука (великий)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне рафіноване - 500 мілілітрів
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Заголовок Бондюель - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курячі грудки промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Поріжте на невеликі довгасті шматочки.
Складіть шматочки курки в глибоку миску, додайте часник, пропущений через прес, цедру половини лимона, трохи солі і перцю, соєвий соус.
Гарненько все перемішайте і залиште хвилин на 10, щоб курочка встигла злегка промаринуватися.
Підготуйте тим часом все для панірування: злегка збийте яйця, в окремі мисочки насипте борошна і панірувальних сухарів. Шматочки курки умочіть спочатку в борошно, а потім в яйця і в кінці - в панірувальні сухарі.
У невеликій толстодонной каструльці розігрійте рослинне масло, обсмажте в ньому курочку в паніровці до золотистої скоринки. На це піде всього кілька хвилин. Не бійтеся, що шматочки курки залишаться сирими, вони прекрасно встигнуть прожаритися.
Готові шматочки курки викладайте на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Приготуйте соус для курки, його можна готувати в сковороді або в маленькому сотейнику. Курячий бульйон змішайте з цедрою половини лимона і соком цілого лимона. Додайте цукор і уварюють на повільному вогні 5 хвилин.
Потім додайте 1 ст. Ложку води і кукурудзяну муку. Готуйте ще кілька хвилин, поки соус не загусне. Він вийшов одночасно і рідким, і в'язким, дуже яскравим і блискучим.
Полийте отриманим соусом обсмажені шматочки курки. Вид, як вони відразу заблищали? Дуже апетитно, Чи не справедливість? І смачно! Їжте із задоволенням!