Курка в вершково-лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)
А ви яку більше любите курку, коли вона гостра або вершкова? У мене завжди дилема з приводу цього, і переваги міняються. Сьогодні, наприклад, мені захотілося м'якого смаку. Я вибрала цей рецепт.
Поділюся з вам інструкцією того, як приготувати курку в вершково-лимонному соусі. Соковита грудка з гарніром зі шпинату буде доречна на сімейній вечері і великому святі. Також на додаток можете додати картопляне пюре. Запах під час готування розноситься приголомшливий, а смак - просто пальчики оближіть!
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Куряча грудка - 4 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Luk-salotų - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Пармезан - 50 грам
- Вершки жирні - 180 мілілітрів
- Шпинат - 150 грам
- Чебрець свіжий, гілочка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Біле сухе вино - 2 Ст. Ложки
- Паприка - За смаком
- Лимонний перець - За смаком
- Курячий бульйон - 60 мілілітрів
1. Курячі грудки змастіть сіллю, перцем і паприкою.
2. У великій сковороді розігрійте два види олії. Обсмажте в ньому курку з кожного боку по 4 хвилини.
3. Потім грудку приберіть, а замість неї викладіть дрібно нарізану цибулю, часник і чебрець. Обсмажте інгредієнти протягом декількох хвилин до коричневого кольору.
4. Після цього влийте сік лимона і вино.
5. Слідом влийте бульйон і вершки. Все перемішайте.
6. І в кінці додайте дрібно натертий пармезан і шпинат.
7. Викладіть курку. Закрийте сковороду кришкою.
8. Готуйте страву 12 хвилин. Смачного!