Курка в лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати незвичайне поєднання м'якої птиці з ароматним цитрусовим смаком? Тоді візьміть на замітку цей простий рецепт курки в лимонному соусі і побалуйте себе і близьких.
Цей рецепт приготування курки в лимонному соусі обов'язково сподобається всім любителям кислинки. Птах виходить дуже ніжною і неймовірно пікантною, при цьому з апетитною засмаженої скоринкою.
- Лимон - 8 штук
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Курка - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
1. Лимонов для цієї страви потрібно дійсно багато. Не варто лякатися, курочка не буде занадто кислою. Якщо використовується менша кількість курки, тоді і кількість соусу можна скоротити.
2. Курку вимити, обсушити і розділити на порційні шматочки. Можна використовувати виключно грудки або крильця, або ніжки, наприклад, - в рецепт приготування курки в лимонному соусі піде все.
3. Викласти на деко, застелений фольгою або пергаментом, підсолити і поперчити трохи.
4. Надіслати курочку в розігріту духовку на 10 хвилин, потім перевернути кожен шматочок і ще хвилин 10-12 запікати.
5. Тепер можна приступити до соусу. Лимони вимити і вичавити сік. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію, оцет і сік лимона. Підсолити трохи, поперчити, додати орегано або інші трави. Все ретельно перемішати.
6. Запечену до появи скоринки курку викласти в мисочку з соусом і залишити на 5 хвилин. Потім відправити шматочки курки в сотейник, влити трохи соусу і тушкувати на повільному вогні до повної готовності.
7. Що залишився соус відправити на вогонь і уварити до більш густої консистенції. Курка в лимонному соусі в домашніх умовах буде подаватися до столу з ним. Коли соус готовий, його можна зняти з вогню і додати свіжу подрібнену зелень.
8. М'яка і апетитна курочка готова. Її можна викласти на загальне блюдо з високими бортами і полити зверху соусом. Подавати можна з улюбленим гарніром або салатом.