Курка в медово-лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна, пікантна і дуже соковита курка в медово-лимонному соусі в домашніх умовах сміливо може бути приготовлена не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.
Це дуже простий рецепт курки в медово-лимонному соусі, яка не передбачає попередній маринад або тривале приготування птиці. Філе виходить в апетитною карамелі з пікантною кислинкою.
- Куряче філе - 5-6 штук
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
1. Грудки вимити, обсушити і розкласти на робочій поверхні. В цей рецепт приготування курки в медово-лимонному соусі можна використовувати не тільки філе, як в даному випадку.
2. Посолити трохи за смаком і додати дрібку перцю. Лимон вимити, обсушити і з половини натерти цедру. Розподілити її по поверхні філе.
3. Змастити філе рідким медом і побризкати соком лимона (знадобиться приблизно половина). Якщо мед у вас густий, його можна трохи розігріти на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
4. Залишилося додати трохи чебрецю або інші трави за смаком. Також прекрасно підійде до цієї страви часник, який потрібно очистити і пропустити через прес.
5. На сковороді розігріти трохи олії і відправити туди філе.
6. Спершу курка в медово-лимонному соусі в домашніх умовах буде смажиться, проте потім виділиться сік і філе буде рівномірно карамелізуватися. Коли з'явиться апетитна скоринка, філе акуратно перевернути і довести до готовності. Подавати таку курочку можна з овочами або гарніром.