Копчена баранина
(покроковий рецепт з фото)
Баранина прекрасно підходить для копчення, вона добре вбирає ароматний дим хвої і набуває просто незабутній смак. Процес копчення зовсім не складний. Спробуйте.
Для приготування копченої баранини підготуйте розсіл з води, солі, цукру і мелених спецій. Помістіть м'ясо в розсіл на добу. Потім оберніть фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Злегка запечене м'ясо коптити на грилі з ялівцевими гілками протягом 20 хвилин. Готову копчену баранину охолодіть, поріжте і подавайте на стіл. Смачного!
- Баранина - 700 грам
- Вода - 2 L
- Перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Сушені ягоди ялівцю - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Зелені гілки ялівцю - 3-4 штук
Лаврове листя, перець горошком і сушені ягоди ялівцю подрібніть в ступці. Змішайте з сіллю і цукром, залийте водою і розмішуйте поки сіль і цукор не розчиняться.
Помістіть в цей розсіл баранину, так щоб рідина повністю її покривала. Залиште маринуватися на добу.
Мариноване м'ясо оберніть фольгою і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
Розпаліть гриль і коптити м'ясо з ялівцевими гілками 20 хвилин.
Потім дайте м'ясу охолонути протягом години. Після цього баранину можна порізати і подавати на стіл.