Рецепт Копчена баранина фото

Копчена баранина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На природу, На святковий стіл
Страви копчені

Баранина прекрасно підходить для копчення, вона добре вбирає ароматний дим хвої і набуває просто незабутній смак. Процес копчення зовсім не складний. Спробуйте.

Для приготування копченої баранини підготуйте розсіл з води, солі, цукру і мелених спецій. Помістіть м'ясо в розсіл на добу. Потім оберніть фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Злегка запечене м'ясо коптити на грилі з ялівцевими гілками протягом 20 хвилин. Готову копчену баранину охолодіть, поріжте і подавайте на стіл. Смачного!

  • Баранина - 700 грам
  • Вода - 2 L
  • Перець горошком - 2 Ст. Ложки
  • Сушені ягоди ялівцю - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Сіль - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Зелені гілки ялівцю - 3-4 штук
копчена баранина - фото крок 1
Лаврове листя, перець горошком і сушені ягоди ялівцю подрібніть в ступці. Змішайте з сіллю і цукром, залийте водою і розмішуйте поки сіль і цукор не розчиняться.
копчена баранина - фото крок 2
Помістіть в цей розсіл баранину, так щоб рідина повністю її покривала. Залиште маринуватися на добу.
копчена баранина - фото крок 3
Мариноване м'ясо оберніть фольгою і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
копчена баранина - фото крок 4
Розпаліть гриль і коптити м'ясо з ялівцевими гілками 20 хвилин.
копчена баранина - фото крок 5
Потім дайте м'ясу охолонути протягом години. Після цього баранину можна порізати і подавати на стіл.

Схожі рецепти