Рецепт Домашня ковбаса копчена фото

Домашня ковбаса копчена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Яловичина, Ковбаса
На обід, На вечерю, На сніданок
Страви копчені

Домашньою ковбасою зараз мало кого здивуєш - багато господинь відмінно освоїли це нехитре діло. Однак можна меню і урізноманітнити і приготувати не просто домашню, але ще і копчену ковбасу.

Вибір ковбас в магазині великий - але чи є в них м'ясо? Це питання не хвилює тих, хто вміє готувати чудову ковбасу своїми руками. Тим більше, що це простіше, ніж здається. Просто потрібно запастися необхідними продуктами і інструментами. Отже приступимо. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями і наповніть їм оболонку для ковбаси. Зауважте кінця, а також обв'яжіть ковбасу навколо і розвісьте її в коптильні. Коптити протягом 2-х годин на вільхових тирсі. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу. Смачного!

  • Яловичина - 500 грам
  • Свинина - 500 грам
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Натуральна оболонка для ковбаси або кишки тварин - За смаком
  • Вільхові тирса - За смаком
домашня ковбаса копчена - фото крок 1
Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями.
домашня ковбаса копчена - фото крок 2
Наповніть оболонку для ковбаси фаршем, кінець zavyazhite shpagatom.
домашня ковбаса копчена - фото крок 3
Потім обв'яжіть ковбасу шпагатом, як на фото, зробіть голкою кілька отворів, щоб оболонка не лопнула і розвісьте її в коптильні гарячого копчення.
домашня ковбаса копчена - фото крок 4
Коптити будемо на вільхових тирсі. На середньому вогні нам буде потрібно близько 2 годин, щоб довести ковбасу до готовності. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу.

Схожі рецепти