Домашня ковбаса копчена
(покроковий рецепт з фото)
Домашньою ковбасою зараз мало кого здивуєш - багато господинь відмінно освоїли це нехитре діло. Однак можна меню і урізноманітнити і приготувати не просто домашню, але ще і копчену ковбасу.
Вибір ковбас в магазині великий - але чи є в них м'ясо? Це питання не хвилює тих, хто вміє готувати чудову ковбасу своїми руками. Тим більше, що це простіше, ніж здається. Просто потрібно запастися необхідними продуктами і інструментами. Отже приступимо. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями і наповніть їм оболонку для ковбаси. Зауважте кінця, а також обв'яжіть ковбасу навколо і розвісьте її в коптильні. Коптити протягом 2-х годин на вільхових тирсі. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу. Смачного!
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 500 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Натуральна оболонка для ковбаси або кишки тварин - За смаком
- Вільхові тирса - За смаком
![домашня ковбаса копчена - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/domashnyaya_kolbasa_kopchenaya-190620.webp)
Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями.
![домашня ковбаса копчена - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/domashnyaya_kolbasa_kopchenaya-190621.webp)
Наповніть оболонку для ковбаси фаршем, кінець zavyazhite shpagatom.
![домашня ковбаса копчена - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/domashnyaya_kolbasa_kopchenaya-190622.webp)
Потім обв'яжіть ковбасу шпагатом, як на фото, зробіть голкою кілька отворів, щоб оболонка не лопнула і розвісьте її в коптильні гарячого копчення.
![домашня ковбаса копчена - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/domashnyaya_kolbasa_kopchenaya-190623.webp)
Коптити будемо на вільхових тирсі. На середньому вогні нам буде потрібно близько 2 годин, щоб довести ковбасу до готовності. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу.