Домашня ковбаса копчена
(покроковий рецепт з фото)
Домашньою ковбасою зараз мало кого здивуєш - багато господинь відмінно освоїли це нехитре діло. Однак можна меню і урізноманітнити і приготувати не просто домашню, але ще і копчену ковбасу.
Вибір ковбас в магазині великий - але чи є в них м'ясо? Це питання не хвилює тих, хто вміє готувати чудову ковбасу своїми руками. Тим більше, що це простіше, ніж здається. Просто потрібно запастися необхідними продуктами і інструментами. Отже приступимо. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями і наповніть їм оболонку для ковбаси. Зауважте кінця, а також обв'яжіть ковбасу навколо і розвісьте її в коптильні. Коптити протягом 2-х годин на вільхових тирсі. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу. Смачного!
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 500 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Натуральна оболонка для ковбаси або кишки тварин - За смаком
- Вільхові тирса - За смаком
Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте фарш зі спеціями.
Наповніть оболонку для ковбаси фаршем, кінець zavyazhite shpagatom.
Потім обв'яжіть ковбасу шпагатом, як на фото, зробіть голкою кілька отворів, щоб оболонка не лопнула і розвісьте її в коптильні гарячого копчення.
Коптити будемо на вільхових тирсі. На середньому вогні нам буде потрібно близько 2 годин, щоб довести ковбасу до готовності. Після цього залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу, після чого її можна використовувати в їжу.