Рецепт Копчена ковбаса фото

Копчена ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Яловичина , Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На природу
Страви копчені
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Сирокопчену ковбасу за моїм рецептом можна зробити досить швидко в порівнянні з іншими способами. Впораєтесь всього за два дні замість тижні. А смак вийде просто чудовим.

Опис приготування:

Готуємо фарш, набиваємо свинячі кишки і залишаємо для визрівання. Потім коптимо і все! Готова копчена ковбаса зберігається в холодильнику не менше місяця. Відмінно підійде на бутерброди або як закуска на святковий стіл. Смачного!

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Свинина - 1 кілограм
  • Сало - 400 грам
  • Субпродукти (свинячі кишки) - За смаком
  • Сіль, спеції - За смаком
копчена ковбаса - фото крок 1
М'ясо пропустіть через м'ясорубку з салом. Додайте сіль і спеції за смаком. Можна використовувати такі спеції: паприка, чорний мелений перець, гірчиця горошком, коріандр горошком, коріандр мелений, мускатний горіх на кінчику чайної ложки. Добре вимішайте фарш.
копчена ковбаса - фото крок 2
Набейте фарш в кишки через спеціальну насадку. Якщо у вас такої немає, можна використовувати обрізане горлечко від пластикової пляшки і набивати вручну.
копчена ковбаса - фото крок 3
Перев'яжіть ковбаски ниткою і зробіть колечка.
копчена ковбаса - фото крок 4
Залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу для визрівання. За цей час ковбаса повинна просохнути і потемніти.
копчена ковбаса - фото крок 5
Підвісьте ковбасу в коптильні і коптити близько 2-х годин. Можна використовувати вільхову тріску. При цьому закріпіть ковбас так, щоб вона не впала у вогонь. По завершенню копчення залиште ковбасу на деякий час охолодитися в коптильні.

Схожі рецепти