Копчена ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Сирокопчену ковбасу за моїм рецептом можна зробити досить швидко в порівнянні з іншими способами. Впораєтесь всього за два дні замість тижні. А смак вийде просто чудовим.
Готуємо фарш, набиваємо свинячі кишки і залишаємо для визрівання. Потім коптимо і все! Готова копчена ковбаса зберігається в холодильнику не менше місяця. Відмінно підійде на бутерброди або як закуска на святковий стіл. Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Свинина - 1 кілограм
- Сало - 400 грам
- Субпродукти (свинячі кишки) - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
М'ясо пропустіть через м'ясорубку з салом. Додайте сіль і спеції за смаком. Можна використовувати такі спеції: паприка, чорний мелений перець, гірчиця горошком, коріандр горошком, коріандр мелений, мускатний горіх на кінчику чайної ложки. Добре вимішайте фарш.
Набейте фарш в кишки через спеціальну насадку. Якщо у вас такої немає, можна використовувати обрізане горлечко від пластикової пляшки і набивати вручну.
Перев'яжіть ковбаски ниткою і зробіть колечка.
Залиште ковбасу в темному прохолодному місці на добу для визрівання. За цей час ковбаса повинна просохнути і потемніти.
Підвісьте ковбасу в коптильні і коптити близько 2-х годин. Можна використовувати вільхову тріску. При цьому закріпіть ковбас так, щоб вона не впала у вогонь. По завершенню копчення залиште ковбасу на деякий час охолодитися в коптильні.