Рецепт Консервовані листя винограду фото

Консервовані листя винограду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Виноградне листя
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Листя винограду консервуються для приготування ролів з різною начинкою і, звичайно, голубців. Консервовані листя винограду - терпкий, пружні і мають приємний аромат свіжого листя.

Опис приготування:

Листя винограду бажано збирати навесні, коли вони - свіжі, яскраво-зелені і м'які. Вибирайте неушкоджені чисті листочки. Їх також можна морозити і солити.

Як консервувати листя винограду:

1. Треба набрати чистих свіжого листя винограду. Бажано, щоб листя було білого винограду.

2. Листя промийте, виріжте черешок. Будьте обережні і стежте за тим, щоб листя не розірвалися!

3. Викладіть оброблені листя в каструлю і залийте окропом. Залиште на хвилин 10 настоятися.

4. Через 10 хвилин охолодіть листя під проточною водою. Вибирайте по 8-10 листочків і скручуйте в трубочки.

5. Трубочки щільно укладайте в простерилізовані сухі банки.

6. Зваріть розсіл з води і солі і готовим гарячим розсолом залийте листочки.

7. Потім банки прикрийте стерильними кришками і ставте на стерилізацію. Листя винограду стерилізуються при температурі 100 градусів протягом 8-10 хвилин (банки, об'ємом 0, 5 L). Банки переверніть до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце.

Готово!

Смачного!

  • Листя винограду - 250-300 грам
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 20-30 грам
Листя винограду бажано збирати навесні, коли вони - свіжі, яскраво-зелені і м'які. Вибирайте неушкоджені чисті листочки. Їх також можна морозити і солити.

Як консервувати листя винограду:

1. Треба набрати чистих свіжого листя винограду. Бажано, щоб листя було білого винограду.

2. Листя промийте, виріжте черешок. Будьте обережні і стежте за тим, щоб листя не розірвалися!

3. Викладіть оброблені листя в каструлю і залийте окропом. Залиште на хвилин 10 настоятися.

4. Через 10 хвилин охолодіть листя під проточною водою. Вибирайте по 8-10 листочків і скручуйте в трубочки.

5. Трубочки щільно укладайте в простерилізовані сухі банки.

6. Зваріть розсіл з води і солі і готовим гарячим розсолом залийте листочки.

7. Потім банки прикрийте стерильними кришками і ставте на стерилізацію. Листя винограду стерилізуються при температурі 100 градусів протягом 8-10 хвилин (банки, об'ємом 0, 5 L). Банки переверніть до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце.

Готово!

Смачного!

Схожі рецепти