Компот з абрикосів на зиму (дуже простий)
(покроковий рецепт з фото)
Взимку так приємно відкрити баночку з освіжаючим кисло-солодким компотом із сонячних абрикосів. Такий собі яскравий привіт з спекотного літа! Фрукти залишаються целенькая і яскравими, немов вони тільки з дерева.
Абрикос повільно і рівномірно прогрівається і при цьому зберігає більшість вітамінів і корисних речовин. Кількість продуктів розраховане на одну 3-літрову банку. Всі подробиці того, як приготувати компот з абрикосів на зиму, в покроковому рецепті.
- Абрикос - 800 грам
- Цукор - 140 грам
- Вода - 2 L (опціально)
Абрикос вимийте під прохолодною водою.
Видаліть кісточки, намагаючись залишити фрукти цілими. Складіть їх в стерилізовані банки, заповнюючи її на одну третину, додайте цукор.
Залийте чистою прохолодною водою майже до cамого верху банки, нещільно прикрийте чистою кришкою. Поставте банку в високу каструлю на щільну тканину, залийте теплою водою до «плічок» банки. Доведіть до кипіння води і стерилізують протягом 15 хвилин.
Засукайте кришку, укутайте теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.