Компот з абрикосів і апельсинів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ваші дітки люблять солодкі напої? Я для своєї кнопки завжди роблю різні фруктові компотики на будь-який смак! Сьогоднішній мій рецепт сподобається всім дітлахам без винятку! дивіться!
Літо - час подумати про заготовочкі на зиму. Закочувати такі компотики зовсім не складно, треба лише витратити трохи часу на обробку фруктів і стерилізацію баночок. А взимку насолоджуватися своїми праці.
Отже, дивіться, як приготувати компот з абрикосів і апельсинів на зиму. Хай щастить!
- Літрова банка - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Абрикоси - 5-7 штук (одна третина літрової банки)
Отже, підготуйте продукти. На кожну літрову банку потрібно розрахувати продукти: третину банки абрикосів, половинка апельсина, три столові ложки цукру. Кількість води індивідуально, скільки увійде в банку. Кількість абрикосів теж може відрізнятися від мого, адже розмір фруктів різний, головне -наполніть баночку на третину.
Вимийте абрикоси, видаліть кісточки. У апельсина зніміть шкірку, видаліть максимально білі плівки. Поріжте красивими часточками.
Складіть абрикоси і апельсини в банку. Залийте окропом. Прикрийте кришкою і дайте охолонути, на це піде приблизно годинку.
Злийте обережно воду з банки, фрукти залиште на місці. Додайте в воду цукор, доведіть до кипіння і залийте знову цим сиропом фрукти. Банки закатати. Загорніть в ковдру і залиште на добу остигати. Після приберіть для зберігання в прохолодне місце.