Рецепт Бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита!) фото

Бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита!)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Бажання
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Бажання - це великий шматок свинини, запечений цілком. Але щоб вона вийшла смачною і соковитою, треба знати хороший і багато разів перевірений рецепт, як приготувати буженину по-домашньому.

Опис приготування:

Секрет соковитого м'яса, з якого прямо сочиться бульйон, в тому, що цей бульйон потрібно вколоти туди за допомогою шприца. Просто натираючи м'ясо спеціями, такого ефекту не доб'єтеся.

Запікати м'ясо потрібно з міркувань: 1 кг м'яса - 1 час, 1, 5 кг - 1, 5 годину.

Рецепт настільки простий, що його навіть записувати не треба, радьте його всім своїм подругам


  • Свиняча лопатка - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
  • Часник - 4 зубчики
  • Гострий перець - За смаком
  • Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - За смаком
  • Лаврушка - За смаком
  • Розмарин - 1 пучок
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Корінь селери - 30 грам
  • Сіль - За смаком
  • Шприц - 1 штука
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 1
1. Для приготування буженини я вибрала свинячу лопатку, хоча в принципі можна взяти будь-яке м'ясо. Якщо любите пожирніше - візьміть ошийок, якщо немає - яловичину.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 2
2. Для приготування бульйону на 1 кг м'яса візьміть 0, 5 л води. Додайте 2 лаврові листки, 5-6 зерен запашного перцю, гілочку розмарину. Razrezhyte Навпіл 4 зубчики часнику. Сіль додайте за смаком, приблизно 0, 5 ст.Ложки.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 3
3. Овочі нарізаємо таким чином: морквину - кружечками, razrezaem лука 4 частини, селери зрізаємо близько 30 грам.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 4
4. Надішліть всі овочі в каструлю з водою і поставте варитися, ступінь готовності визначайте по моркви, вона повинна стати м'якою. Після того як бульйон постоїть 30 хвилин, злийте його, а зварені овочі відставте в сторону.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 5
5. Поки вариться бульйон, готуємо другий маринад. Суху гірчицю, звичайну гірчицю, чорний перець, 1 лаврушку, подрібнений гострий перець і видавлені 3 зубчики часнику змішайте між собою.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 6
6. Щоб м'ясо вийшло надзвичайно соковитим, наберіть бульйон в шприц і якомога більше наколи його всередину м'яса. Коли м'ясо стане твердим і сік почне витікати, промокніть його паперовим рушником.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 7
7. Тепер приготований маринад гарненько втирайте в м'ясо, щоб то максимально просочилося приправами і спеціями.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 8
8. Зауважте один край для пакета запікання, викладіть в нього подушку з зварених овочів. На нього помістіть м'ясо, але не заштовхуйте його в кут рукава, нехай за вільними краях залишиться повітря.
бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита! ) - фото крок 9
9. У розігріту до 180 градусів духовку поставте м'ясо на 1 час. Коли дістанете м'ясо, розріжте рукав для запікання, перевірте готовність. Для цього зробіть невеликий надріз і перевірте колір бульйону, він повинен бути прозорим, але не рожевим. Хто хоче рум'яну буженину, полийте її зверху парою ложок бульйону і поставте деко ще на 10 хвилин в духовку.

Схожі рецепти