Бажання по-домашньому (дуже-дуже соковита!)
(покроковий рецепт з фото)
Бажання - це великий шматок свинини, запечений цілком. Але щоб вона вийшла смачною і соковитою, треба знати хороший і багато разів перевірений рецепт, як приготувати буженину по-домашньому.
Секрет соковитого м'яса, з якого прямо сочиться бульйон, в тому, що цей бульйон потрібно вколоти туди за допомогою шприца. Просто натираючи м'ясо спеціями, такого ефекту не доб'єтеся.
Запікати м'ясо потрібно з міркувань: 1 кг м'яса - 1 час, 1, 5 кг - 1, 5 годину.
Рецепт настільки простий, що його навіть записувати не треба, радьте його всім своїм подругам
- Свиняча лопатка - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Часник - 4 зубчики
- Гострий перець - За смаком
- Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - За смаком
- Лаврушка - За смаком
- Розмарин - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь селери - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Шприц - 1 штука
1. Для приготування буженини я вибрала свинячу лопатку, хоча в принципі можна взяти будь-яке м'ясо. Якщо любите пожирніше - візьміть ошийок, якщо немає - яловичину.
2. Для приготування бульйону на 1 кг м'яса візьміть 0, 5 л води. Додайте 2 лаврові листки, 5-6 зерен запашного перцю, гілочку розмарину. Razrezhyte Навпіл 4 зубчики часнику. Сіль додайте за смаком, приблизно 0, 5 ст.Ложки.
3. Овочі нарізаємо таким чином: морквину - кружечками, razrezaem лука 4 частини, селери зрізаємо близько 30 грам.
4. Надішліть всі овочі в каструлю з водою і поставте варитися, ступінь готовності визначайте по моркви, вона повинна стати м'якою. Після того як бульйон постоїть 30 хвилин, злийте його, а зварені овочі відставте в сторону.
5. Поки вариться бульйон, готуємо другий маринад. Суху гірчицю, звичайну гірчицю, чорний перець, 1 лаврушку, подрібнений гострий перець і видавлені 3 зубчики часнику змішайте між собою.
6. Щоб м'ясо вийшло надзвичайно соковитим, наберіть бульйон в шприц і якомога більше наколи його всередину м'яса. Коли м'ясо стане твердим і сік почне витікати, промокніть його паперовим рушником.
7. Тепер приготований маринад гарненько втирайте в м'ясо, щоб то максимально просочилося приправами і спеціями.
8. Зауважте один край для пакета запікання, викладіть в нього подушку з зварених овочів. На нього помістіть м'ясо, але не заштовхуйте його в кут рукава, нехай за вільними краях залишиться повітря.
9. У розігріту до 180 градусів духовку поставте м'ясо на 1 час. Коли дістанете м'ясо, розріжте рукав для запікання, перевірте готовність. Для цього зробіть невеликий надріз і перевірте колір бульйону, він повинен бути прозорим, але не рожевим. Хто хоче рум'яну буженину, полийте її зверху парою ложок бульйону і поставте деко ще на 10 хвилин в духовку.