Дуже соковита куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Особливо добре блюдо за цим рецептом виходить з фермерської курочки, але підійде будь-яка. Для маринаду нам знадобиться сметана і спеції, саме вони зроблять грудку неймовірно ароматною і смачною.
За рахунок сметанного маринаду готова куряча грудка виходить гостро-кисло-солодкого. Це дивовижне поєднання сметани і спецій, які в своєму тандемі створюють приголомшливий маринад для птиці (особливо для курячої грудки). За цим рецептом грудка вийде завжди соковитою, ароматної і смачної. Якщо ви не любите готувати куряче філе через сухість м'яса, то тепер можете сміливо подавати таку соковиту курячу грудку навіть на святковий стіл.
- Куряча грудка - 1 штук
- Крем - 200 грам
- Суміш спецій - За смаком
- Цибуля - 1-2 штуки
- Морква - 1-2 штуки
- Свіжа зелень - За смаком
1. У мене залишилася фермерська куряча грудка, а готувати її завжди потрібно трохи довше. Але так чи інакше будь-яку курячу грудку потрібно правильно замаринувати і запекти, щоб вона була соковитою. Ще одна уязик - фольга або рукав. У фользі м'ясо виходить більш запеченим, а в рукаві - варено-запеченим.
2. Зіра, гострий чилі, кмин, розмарин: ці спеції я додаю обов'язково, а інші можна вводити на ваш смак. Досить буде взяти кожної по щіпці.
3. Тепер потрібно спеції змішати зі сметаною і дати постояти, поки будемо готувати овочі.
4. Робимо "подушку" з овочів: застилає на деко фольгу, а на неї викладаємо овочі. Фольгу можна змастити олією. Овочі можна посолити і трохи приправити.
5. Тепер викладаємо грудку (це швидкий спосіб). Якщо є час, то грудку краще залишити в сметанному маринаді на 2 годину.
6. Заливаємо маринадом і загортаємо щільно фольгу.
7. У такому вигляді відправляємо грудку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Точно так само можна зробити і в рукаві.
8. Якщо хочете, щоб на курочку була рум'яна кірочка, розкрийте фольгу і дайте їй ще постояти в духовці хвилин 10.
9. Ось у нас вийшло не тільки м'ясо, але і гарнір з овочів. Можна додавати картоплю та інші овочі за смаком.
10. У розрізі вона виходить неймовірно красивою і соковитою. Смачного!