Смачна і соковита куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви до цих пір вважає куряче філе сухим і рідко використовуєте його в своєму меню, значить ви однозначно ще пробували це блюдо. Така курочка напевно змусить вас змінити свою думку про неї.
Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати смачну і соковиту курячу грудку з начинкою з сиру, зелені і вершкового масла. Такі рулетики чудово підійдуть як на кожен день, так і до святкового столу. У процесі запікання грудка виходить не тільки ніжною, але і набуває апетитну кірочку. Запам'ятовуйте рецепт, він точно вартий вашої уваги!
- Куряча грудка - 8 штук
- Сир - 300 грам
- Часник - 2-5 зубчиків
- Вершкове масло - 100 грам
- Зелень - 1 пучок (невеликий)
- Майонез або сметана - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Курячі грудки вимийте, обсушити. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. Викладіть під харчову плівку і відбийте трохи.
3. Для приготування начинки подрібніть зелень.
4. Додайте тертий сир (трохи тертого сиру відкладіть в сторону поки).
5. Пропустіть через прес часник.
6. Додайте розм'якшене (нЕ розтоплене! ) вершкове масло. Підсолити, якщо сир не дуже солоний, і поперчіть трохи.
7. Ретельно перемішайте.
8. Викладіть начинку на край грудки.
9. І акуратно загорніть.
10. Краї можна закріпити зубочистками.
11. Розігрійте трохи рослинного масла на сковороді. Викладіть курочку і на сильному вогні обсмажте до появи рум'яної скоринки.
12. Після перекладіть у жароміцних форму.
13. Змастіть майонезом або сметаною.
14. І присипте зверху раніше відкладеним сиром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20.
15. Неймовірно смачна і соковита куряча грудка готова. Подавайте до столу блюдо з гарніром, овочами або соусом до смаку.
Смачного!
Смачного!