Рецепт Квашена капуста (хрустка і соковита) фото

Квашена капуста (хрустка і соковита)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення, Кисле

Це старовинний народний рецепт, за яким квасили капусту наші предки. Виходить смачно і корисно, тому що капуста квас у власному соку. Незамінний рецепт для зимового меню.

Як приготувати квашену капусту, якщо капуста виявилася сухуватою? Якщо через добу не пішов сік, не знімаючи тарілки додайте 0, 5 склянки води.

Не беріть посуд невеликої кількості, так як капуста повинна лежати дуже щільно. 2 кг капусти поміщаються в 3-літровій каструлі.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Морквина - 1 штука
  • Сіль - 45 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 1
1. Для квашення виберіть правильну капусту. Вона повинна бути плескатої, круглу не беріть.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 2
2. Наріжте 2 кг капусти. Краще використовувати спеціальну шатківницю, так як ножем вийде не зовсім однакова соломка.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 3
3. Моркву натріть на крупній тертці. За рецептом її потрібно трохи, але любителі можуть додати більше.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 4
4. Крім солі і цукру, ніяких приправ я не використовую. Розподіліть їх рівномірно по всій капусті. Потім розділіть її на кілька частин і по черзі кожну добре пам'ятаєте, щоб капуста пустила сік.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 5
5. Пом'яту капусту необхідно по максимуму утрамбувати в каструлю руками, а потім ступкою.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 6
6. Накрийте капусту плоскою тарілкою і зверху поставте банку води в якості гніту. Каструлю краще помістити на велике блюдо, так як з неї буде витікати сік.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 7
7. Квас капуста 3 дня. Але щодня потрібно буде знімати тарілки і проробляти ложкою кілька дірок в утрамбованої капусті до самого дна. Так йдуть зайві гази, і капуста не буде гіркою.
квашена капуста (хрустка і соковита) - фото крок 8
8. Зберігати квашену капусту можна кілька місяців в холодильнику або погребі при температурі від 0 до 5 градусів. Якщо перекладаєте капусту в банки під капронову кришку, обов'язково їх простерилизуйте. Подавати можна з зеленню, з грибочками і цибулею.

Схожі рецепти